Tim Rovtar
19. marca 2021

Dirkaška sezona se je začela z dirkami italijanskega pokala, na startu tudi Slovenci. Maximovi video utrinki iz ljubljanske proge.

Tim, Beno in Nejc v Italiji

Pretekli teden se je v Creazzu začel italijanski pokal v disciplini BMX race. Kljub strogim zdravstvenim ukrepom so bili na startu tudi slovenski tekmovalci: člana ajdovskega KK Črn trn Tim Rovtar in Beno Batič ter član ljubljanskega KD Rajd Nejc Heric, vsi v kategoriji 15- in 16-letnikov.

Zaradi zdravstvene situacije so tekmovalce razvrstili tako, da so nastopali le po en dan in ne dva, kot je na tovrstnih preizkušnjah običaj. Najbolje se je znašel Tim Rovtar, ki je v finalu zasedel odlično 5. mesto. Beno Batič je bil na koncu 16., Nejc Heric pa je zasedel 28. mesto. Črn trn poroča preko Lokalne Ajdovščina, KD Rajd pa z novičko na Facebooku.

Fotogalerijo najdeš na tem mestu.

Creazzo z Mattio Furlanom

Priprave, ure učenja in prvi dirki italijanskega pokala. Dvakrat zmaga v kategoriji elite.

Poročilo iz Creazza

Na strani italijanske kolesarske zveze Federazione Ciclistica Italiana najdeš celotno poročilo in rezultate vseh kategorij.

Maxim Jazbar

Maxim Jazbar (KK Črn trn) na zimskem trningu na ljubljanski progi. Vmes kamero posodi še Benu Batiču.

Na naslovni fotografiji Julian Stimpfl, v ozadju Tim Rovtar. Slednji je bil v finalu hitrejši. Foto PDPK, Michiyo Kurihara.

Prejšnje

BMX tahitre 86: Spet ti datumi in en intervjujček

Sledite nam