13. maja 2013

Tretja dirka pokala Slovenije nad Jesenicami, Žakljevi zmaga italijanske serije v Gorici, v Istri Ramšaku zmaga v etapni dirki, Budinu v maratonu, EP XCM brez Slovencev, prvaka Lakata in Suess.

Ferenčak, Zupanova, Zupančič … najboljši na Železarju

Tretja pokalna dirka po Vrtojbi in Mekinju je bil kratki kros Železar v soboto v Javorniškem Rovtu pri Jesenicah.

Moško člansko dirko je dobil mlajši član Urban Ferenčak (Calcit bike team) pred vrstnikom in klubskim kolegom Rokom Korošcem, tretji je bil njun starejši klubski kolega Boštjan Hribovšek. Za njimi je bil v cilju državni prvak Matjaž Budin (Orbea Geax).

V dvoboju članic je bila Ana Zupan (Energijateam.com) hitrejša od Tine Perše (Calcit), dirko mladincev pa je na novem polnovzmetenem 29-palčniku dobil Peter Zupančič pred Gregorjem Krajncem (oba Calcit) in Rokom Nagličem (KK Ravne).

Pokal Slovenije v krosu se bo za starejše kategorije nadaljeval 30. junija v Kamniku.

Vrstni redi na prijavim.se
Pokalne razvrstitve na prijavim.se

Na uvodni fotografiji zmagovalec dirke mladincev Peter Zupančič, foto Gregor Miklič/Calcit bike team. Fotogalerija na fb

Internazionali d’Italija Gorica: Zmaga Tanje Žakelj

Tanja Žakelj (Unior Tools Team) je po Alpagu dobila še drugo zaporedno dirko italijanske mednarodne serije v krosu, ki se je minuli konec tedna ustavila tik ob naši meji, v Gorici. V nedeljski dirki je za 2 minuti in 22 sekund je ugnala dolgoletno tekmico Švicarko Nathalie Schneitter.

“Res sem se potrudila na štartu, saj bo ta del dirke naslednji teden na svetovnem pokalu še bolj pomemben, in sem tako tudi takoj prevzela vodstvo,” pravi Tanja. “Nato sem pazila, da ni šlo nič narobe, ne z menoj, ne z opremo. Proga res ni bila prizanesljiva do kolesa, blata je bilo toliko, da se je kar slišalo, kako obrablja zobnike. Ponekod je bilo mogoče še voziti po blatu, drugje pa se je lepilo na plašče in kolo, veliko je bilo treba tudi hoditi.
Razmere so bile za vse enake, sama sem vozila svojo dirko in držala prvo mesto vse do cilja. Zdaj pa je čas za velike dirke, čez teden dni je začetek svetovnega pokala v Nemčiji.”

Med člani se je od Slovencev najbolje odrezal Urban Ferenčak (Calcit bike team) s 23. mestom. Zmagal je Luca Braidot pred dvojčkom Danielejem, tretji je bil Marco Aurelio Fontana.
Gregor Krajnc (Calcit) je bil tretji v dirki mladincev, enako Mitja Černe (DEŠ Fleš) v master 2, mesto za njim je končal njegov klubski kolega Aleš Boškin.

Razmere so bile zaradi blata težke, v soboto ob dirkah veteranskih kategorij še bolj kot v nedeljo. (vir: Unior Tools Team in Borut Klančič)

Vrstni redi (PDF)

Ramšak najmočnejši v Istri

Borut Ramšak (Ganesha team) je zmagovalec etapne dirke Valamar Istra Terra Magica v hrvaški Istri. Dvodnevna dirka, ki se je letos odvijala v ekstremno težkih razmerah – beri: istrsko blato – je letos prinesla uspeh najmočnejšemu. Ramšak, ki je zmagal v prvi etapi in bil drugi v drugi etapi, je tako premagal Heinza Verbnjaka za dobro minuto, tretji je bil njegov klubski kolega Samo Rauter.

Na maratonu v Tinjanu, ki tokrat ni bil v sklopu etapne dirke, je zmagal Matjaž Budin (Orbea Geax), triindvajset sekund pred Borutom Ramšakom, tretji je bil domačin Pavao Roset, Rauter pa sedmi. V ostalih kategorijah omenimo še ženske hobby, kjer je vse tri dni suvereno zmagovala Maja Zavrl. V ostalih kategorijah Slovenci tokrat nismo posegli po vidnejših uvrstitvah. (Aleš Boben)

Vrstni redi

XCM EP Singen

Letošnje evropsko prvenstvo v maratonu v Nemčiji je minilo brez slovenske udeležbe. Če mu zimskih priprav ne bi pokvarila bolezen, verjamemo, da bi bil tam naš specialist Lenart Noč, saj je bil to eden njegovih ciljev sezone.
Zmagala sta Avstrijec Alban Lakata pred Švicarjem Christophom Sauserjem in Čehom Kristianom Hynekom in Švicarka Esther Suess pred Britanko Sally Bigham in Nemko Sabine Spitz. Svetovnega prvaka Periklisa Iliasa je ustavila okvara, na koncu je bil 7. Smolo je imel tudi Sauser, ki je bil 100 m pred ciljem še pred Lakato, ko je začel ciljni šprint, pa se mu je snela veriga …

Vrstni redi

Sledite nam