31. avgusta 2014

Na Soriški planini odličen zaključek sezone v spustu za slovenske in hrvaške tekmovalce. Virtič prvič zmagovalec v pokalu, Habjan z 2. mestom prvič na stopničkah, Cestnik se s 3. tja vrača.


Aleš Virtič
(MTB čelešnk Team) je zmagovalec zadnje dirke v spustu za pokala Slovenije in Hrvaške v tej sezoni, dirke Downhill Sor’ca, ki so jo člani kluba MTB Železniki zelo uspešno in pred številnimi gledalci prvič priredili na Soriški planini.

Korošec, ki je prvič zmagal na dirki za pokal Slovenije, je bil najhitrejši že v dopoldanskem polfinalu, na še bolj suhi progi “Žvau” pa je svoj čas v popoldanskem finalnem nastopu še popravil. Zmagal je z dobrimi štirimi sekundami prednosti pred drugouvrščenim Maticem Habjanom (Energijateam.com), ki je prvič stal na stopničkah oziroma osvojil celo prve stopničke za Energijo v moški članski kategoriji. Jan Cestnik (MTB Trbovlje Specialized) je s tretjim mestom praznoval vrnitev na stopničke po dolgem času.

Med ženskami je bila najhitrejša Monika Hrastnik (KK Črn trn/Blackthorn GT), pri mladincih pa Miha Ivančič (ŠKTD Avče) na izposojenem kolesu, saj je njegovo že na poti na svetovno prvenstvo na Norveškem. Vsi vrstni redi spodaj!

Skupna zmagovalca pokala Slovenije v spustu v članskih kategorijah sta Miran Vauh in Zarja Černilogar (oba Črn trn/Blackthorn GT), ki sta si zmagi zagotovila že pred finalom. Miri ni nastopil, ker še okreva po poškodbi, Zarč pa je s kolesom in mislimi že na Norveškem.

Na uvodni fotografiji Aleš Virtič, foto Klemen Humar.

DH Sor’ca 2014 – vrstni red finala

DH Sor’ca 2014 – Vrstni red polfinala

Sledite nam