Loose Cycles, Karussell
18. decembra 2021

Čarobni dotik Davida Krevsa in unikatna sestava kolesa pri Loose Cycles = po meri krojen Karussell.

Slovenci imamo nekaj odličnih mojstrov poslikav koles in imamo varilce kolesarskih okvirjev. V današnjem času mnogo manj kot pred desetletji, a med še delujočimi zagotovo izstopa David Krevs s svojo blagovno znamko Karussell. Varjenje jeklenih okvirjev, včasih tudi nadgradnja le teh, izdelava krmil in še kaj se najde. Tokrat je na vrsti makadamkar McAdam, ena zadnjih domačih stvaritev, čeprav pod znamko Karussell najdeš vse vrste okvirjev – cestne, gravel, gorske, enoprestavnike …

O znamki

Mlada domača znamka, katere lastnik je David Krevs. Kot sam pravi, ni varilec okvirjev, temveč je kolesarski krojač, saj tako kot krojač človeku sešije obleko po meri, tako David oblikuje in zvari okvir po meri in željah stranke. Ime Karussell ne prihaja iz kolesarskega sveta, temveč se tako imenuje zavoj na znanem nemškem avtomobilskem dirkališču Nürburgring.

David se je varjenja učil s pomočjo dveh prijateljev varilcev, ki imata mnogo let izkušenj, korak dlje v njegovem svetu izdelovanja okvirjev pa je bil izlet v Veliko Britanijo, k znameniti The Bicycle Academy, tam se je naučil tudi trdega lotanja. Vsi okvirji so unikatni, kolesarski krojač pa prisluhne vsem željam. Pri delu uporablja materiale italijanskih proizvajalcev Columbus ter Dedacciai in še kakšna znamka se najde v ozkem naboru kvalitetnih izdelovalcev jeklenih cevi.

Mojster Tine in Karussell

Za koga?

V prvi vrsti za nekoga, ki ceni plod domačega znanja in delo slovenskih mojstrov. V drugi vrsti pa predvsem za tiste, ki bi imeli radi narejen okvir po meri in z osebnim pečatom. Izdelki Davida Krevsa so na voljo le ob naročilu pri Loose Cycles, saj se je David usmeril le v varjenje in oblikovanje okvirjev, ostalo birokracijo pa je prepustil ljubljanskemu trgovcu.

Kreacije blagovne znamke Karussell najdeš tudi na Instagramu: @karussellcycles.

Karussell v galeriji

Fotografije in video Marko Šajn @sajn_marko

Preberi še

Loose Cycles predstavlja

Sledite nam