2. septembra 2018

Video z letos mokrega Bike maratona Pohorje, ki so ga oškodovali saboterji na trasi. Teden dni po mokrem tretjem Bike maratonu Pohorje je tu tudi video s prizori obeh dni prireditve z izhodiščem v Rušah. V soboto so namreč vikend v organizaciji društva Aktivni smo odprli tekači, v nedeljo pa nadaljevali kolesarji.

Tegale v videu ne boste videli: Kot bi ne bila dovolj dež, mraz in (še enkrat) datumsko trčenje z blejskim maratonom, so jo prirediteljem zagodli še pohorski škrati iz podvrste trolov, ki so z uničevanjem in prestavljanjem trakov in usmerjevalnih tabel udeležence speljali s trase. Res nesramna sabotaža truda prirediteljev in nenazadnje v takšnih razmerah tudi povzročanje nevarnosti.

Dejana Mika ne ustavijo ne dež, ne mraz, ne troli. Foto Marko Vanovšek.

Na 65 km dolgi trasi Pohorski holcer z 2300 v.m. se je v treh urah in 40 minutah vendarle do cilja najhitreje prebil Dejan Miko (ŠKD AJM), sledila sta mu Aleš Novak (Ganesha team) in David Budimir (Pohorc-UFA.si), kot edina kolesarka med 10 “finišerji” na tej trasi pa uro in pol pozneje tudi Teja Plantak. Favorit Borut Ramšak je ostal brez uvrstitve.

Na 39 km trasi Gozdni Joža sta bila najhitrejša Darino Stich (ŠD DEM) in Mojca Vrabl (Triatlon klub 3km), na 23 km trasi Škrat Glažutek pa Boris Fideršek in Melanie Fartelj.

Upajmo, da bodo prireditelji bolj trmasti od saboterjev. Rešitev bi lahko bil tudi maraton na neoznačeni progi, le na osnovi gps sledi …

Vrstni redi na maratonpohorje.si

Fotogalerija na Facebook strani Trail & Bike maratona Pohorje

Video Martin Žgela/Pizza Productions

Sledite nam