23. marca 2017

26. marca ne pozabi na prvo dirko domače serije 4Fun, ki bo nedaleč stran od slovenske meje.

Z začetkom pomladi prihaja tudi začetek dirk in SloEnduro ni nobena izjema. Prva izmed sedmih dirk serije 4Fun bo GoEnduro v nedeljo 26. marca v italijanski Gorici.

Na kratko

Tekmovanje bo letos organizirano na novem prizorišču. Lokacija štarta, prijavne službe in ostala logistika bo na naslovu Via XXIV Maggio v Mossi/Moši. V prostoru poleg cerkve. Za organizacijo skrbi lokalni klub U.C. Caprivesi.

Dirka bo enodnevna, brez prologa v klasičnem enduro formatu, le posamezni štarti po etapah. Obvezno bo odpeljati vseh šest etap. Vsak tekmovalec dobi točno določeno časovnico, ki se je bo moral držati. Med tretjo in četrto etapo bo obvezna kontrola časa in merilnih čipov.

Štartne pozicije bodo določene na podlagi pravil SloEnduro. Tekmovalci bodo vozili po klasičnem vrstnem redu, od številke 1 naprej.

Spored

Od 7:30 do 10:30 prijave in prosti trening na trasah (po prevzemu številk in časovnic). Ob 10:15 sestanek vodij ekip in tekmovalcev, ob 11. uri prvi štart in ob 17. uri podelitev.

Opis trase

Trasa tekmovanja bo speljana skozi tri različne spuste. Vsak se ponovi dvakrat. Prva trasa bo popolnoma nova in drugačna od lanskoletne preizkušnje. Proge so večinoma speljane po zemlji v gozdu, skoraj brez skal. Če so tla mokra, bo podlaga drseča. Dolžina celotnega tekmovanja je približno 25 kilometrov in ima okoli 800 metrov višinske razlike.

Pozor!

Upoštevati je potrebno strožja pravila glede licenciranja v Italiji. Na italijanskih tekmah od okriljem FCI tekmovalci brez licence lahko nastopajo le ob naročilu enodnevne licence, to pa zahteva predhodno naročilo in obvezno potrdilo italijanskega zdravnika. Zato se naproša, da si vsi, ki bi si želeli udeležbe na uvodni tekmi, priskrbijo licenco pri enem izmed slovenskih klubov. Licence s kategorijami “hobi” in “cycling for all” v Italiji ne veljajo!

Zaščita in splošna pravila

Potrebna je zaščitna oprema po pravilniku italijanske kolesarske zveze. Tekmuje se po pravilih UCI in FCI za enduro in SloEnduro pravilniku. Več si preberi v navodilih na spletni strani sloenduro.com.

Poročilo lanske, septembrske dirke in vrstni redi.

Foto SloEnduro

www.sloenduro.com

SloEnduro na facebooku

Sledite nam