Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
22. aprila 2018

Kakšna dirka!!? Kdor ni bil … upamo, da bo tole na istem mestu lahko videl tudi prihodnje leto. Na kratko po prvem spustu svetovnega pokala v 2018. Monika tik pod stopničkami!

Kakšna dirka!!? Kdor ni bil … upamo, da bo tole na istem mestu lahko videl tudi prihodnje leto. Na kratko po prvem spustu svetovnega pokala v 2018. Monika tik pod stopničkami!

Člani

Zmagovalec pri članih je postal branilec naslova zmagovalca svetovnega pokala iz 2017. Američan Aaron Gwin. V sobotnih kvalifikacijah tretji najhitrejši, na koncu pa zmagovalec z 79 stotinkami sekunde prednosti pred drugouvrščenim rojakov Lucom Shawom (Santa Cruz Syndicate). Tretji je bil Avstralec Lucas Dean (Intense Factory Racing) s sekundo in 35 stotinkami zaostanka.

Sledila sta Novozelandec Sam Blenkinsop (Norco Factory Team) na 4. in še en en Američan Dakotah Norton (Unior/Devinci Factory Racing) na 5. Da, prve stopničke v spustu za svetovni pokal za slovensko ekipo!

Jure Žabjek (Unior/Devinci) je stisnil zobe in z opornico na zapestju pripeljal do 31. mesta.

Pa kdo bi si mislil, da Miran Vauh (KK Črn trn) pri 36 letih in zmanjšanem številu finalistov (z 80 na 60) lahko popravi svoj najboljši dosežek v svetovnem pokalu!? S 37. mesta v Lurdu pred tremi leti na 34. mesto na Lošinju. Čestitamo!

Članice

Tudi tu zmaga lanske zmagovalke svetovnega pokala, Francozinje Myriam Nicole (Commencal / Vallnord) z nemajhno prednostjo 3,55 sekunde pred “kraljico”, Britanko Rachel Atherton (Trek Factory Racing DH) na drugem in 3,77 pred naslednjo Britanko Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc-Off Factory) na tretjem mestu.

Potem pa še dve Francozinji, Marine Cabirou (VoulVoul Racing) na 4. in neverjetna 37-letna Cecile Ravanel, ki je svojo kariero zapeljala že čez olimpijski kros in enduro do spusta, na 5. mestu. Tik pod stopničkami peterice pa Monika Hrastnik (Črn trn) na 6. mestu, kar je njen zdaj najboljši dosežek v svetovnem pokalu.


Med mladinci je zmagal Francoz Thibaut Daprela (Commencal / Vallnord), med mladinkami pa Avstrijka Valentina Hoell.

Na koncu pa še velik poklon organizacijski ekipi MTB Trbovlje, AK Lošinj in drugih gostiteljskih ekip. O tem se bo tako ali tako še dolgo govorilo.

Svetovni pokal na Lošinju v 2019? Počakajmo še malo, koledar še ni objavljen.

Vrstni redi na uci.ch

Posnetek finala – moški
Posnetek finala – ženske

Preberi še
Trije Slovenci v finalu svetovnega pokala na Lošinju
Kvalifikacije na Lošinju: Fotogalerija

Na uvodni fotografiji Aaron Gwin, vse fotografije  Miha Skrt

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam