22. maja 2023

Na dirki serije iXS Downhill Cup v Nemčiji v kategoriji U17 zmaga Škota v dresu slovenske ekipe in tretje mesto za Slovenca iz razvojne ekipe.

V okviru festivala iXS Dirt Masters na smučišču Winterberg v Nemčiji so izvedli prvo letošnjo dirko serije v spustu iXS Downhill Cup. Kljub temu, da je ligo nižje od evropskega pokala, je bila udeležba zelo močna že zaradi priljubljenega festivala.

stan nisbet
Stan Nisbet, foto Sebastian Gruber/Racement

V kategoriji mlajših od 17 let je Škot Stan Nisbet dosegel zmago za slovensko ekipo Unior-Sinter Factory Racing. Drugi je bil še en Britanec William Pugh (YT Mob) in tretji Slovenec Max Žvegla (Bikehanic – Lumar), ki je za Nisbetom zaostal za 2,35 sekunde. Drugi tekmovalec ekipe Bikehanic – Lumar Izak Štrubelj je z zaostankom 5,72 sekunde za zmagovalcem zasedel 10. mesto.

Pestro je bilo tudi med člani, kjer je zmagal Britanec Phil Atwill (Propain Positive) pred Ircen Oisinom O’Callaghanom in Američanom Ervinom Tylerjem, četrti je bil Novozelandec Wyn Masters (GT-Continental), edini Slovenec Jure Žabjek (Unior-Sinter Factory Racing) pa je z zaostankom šestih sekund zasedel 12. mesto.

Pri ženskah je zmagala Nemka Nina Hoffmann (Santa Cruz Syndicate).

jure žabjek
Žabjek in Žvegla na treningu, foto Sebastian Gruber/Racement

Vrstni redi

Nepodpisane fotografije foto Bikehanic – Lumar

Preberi še

Ekipa Wolf Racing by Wheelbase zdaj tudi v slikah
iXS EDC Lošinj: 10 let po prvi izvedbi

Sledite nam