wolf racing by wheelbase
11. maja 2023

Slovenska mednarodna alternativa v svetovnem pokalu v spustu sta Finn Hawkesby-Browne in Žak Gomilšček, med mladimi Ažbe Kalinšek, med veterani pa ne more manjkati pobudnik ekipe Boštjan Volf.

Čakali so opremljevalce, opremo in kolesa. Niso se registrirali kot ekipa UCI. Manjkali so na prvi dirki evropskega pokala in tudi na testni dirki domačega pokala 20chocolate Downhill Cup. Državni prvak se je namreč mudil pri novemu ekipnemu kolegu na Novi Zelandiji, mladi up je imel nekaj smole na treningu na Lošinju …

Pa vendarle bo četverica nove ekipe Wolf Racing by Wheelbase resna nevarnost za načrte favoritov vsaj v Sloveniji, trudili pa se bodo za še kaj več na mednarodni sceni. V prvi vrsti v disciplini spust.

V ozadju stojita klub Wolf Racing Team in trzinska trgovina Wheelbase Shop. Seznam partnerjev ekipe najdeš na dnu.

Pa predstavimo četverico, zdaj ko so se na dveh koncih sveta uspeli fotografirati z novimi kolesi.

Finn Hawkesby-Browne

finn hawkesby browne

Finn Hawkesby-Browne prihaja iz Christchurch na Novi Zelandiji in je star 21 let. Leta 2021 je tekmoval za ekipo The Union in dosegel svoj doslej najboljši rezultat, 27. mesto v spustu na svetovnem prvenstvu v Val di Sole.

V lanski sezoni je bil njegov najboljši dosežek 38. mesto na dirki svetovnega pokala v Mount-Saint-Anne (Kanada), kljub temu, da je tekmoval popolnoma v lastni režiji, brez ekipe. Letošnjo sezono je začel z zmago na prvem dirki za downhill pokal Nove Zelandije, kjer je dirkal med kar nekaj hitrimi tekmovalci svetovnega pokala.

Letos bo Finn dirkal bo na vseh dirkah v spustu svetovne serije v Evropi in na dirkah evropskega pokala IXS European Cup.

finn hawkesby browne, žak gomilšček
Finn in Žak

Žak Gomilšček

žak gomilšček

Žak Gomilšček dirka v spustu že od svojega 13. leta. Njegova 10-letna kariera je polna uspehov, od stopničk med mladinci na svetovnem pokalu do mladinskega naslova skupnega zmagovalca evropskega pokala IXS.

Po nekaj sezonah, ki so bile zaznamovane s poškodbami, je ponovno zdrav in je tudi trenutni državni prvak v spustu med člani.

Pri 21 letih bo stremel k dobrim rezultatom na dirkah evropskega pokala in na izbranih dirkah svetovnega pokala.

Ažbe Kalinšek

Ažbe Kalinšek je najmlajši član ekipe, prvo leto bo nastopal v kategoriji u17.

Pri 15 letih je osvojil že kar nekaj naslovov pokalnega in državnega prvaka. Le v lanski sezoni je postal državni prvak kategorije u15 v disciplinah spust, enduro in pumptrack. Njegov največji dosežek je sicer 1. mesto na neuradnem svetovnem prvenstvu IXS Rookie Downhill Cup v Schladmingu lani.

Boštjan Volf

boštjan volf
Volf lani na Sljemenu, foto T. Leopold

Boštjan Volf, prvi mož in ustanovitelj ekipe, je svoj prvi lastni kolesarski klub Wolf Racing Team, ki obstaja še danes, štartal leta 2014.

Prej je bil prvo ime v ekipah MTB Čelešnk Team in ŠD Supersnurf, slednji je bil njegov prvi – vanj se je včlanil leta 2001. Vmes je bil večkratni državni prvak in eden od članov profesionalne ekipe R.S.P. / Giant Racing.

Danes v 36. letu še vedno tekmuje na domačih in tujih dirkah, po uspešnih mednarodnih rezultatih v lanski sezoni pa se je ponovno porodila želja po tekmovanju na višjem nivoju, tokrat malo drugače.

Partnerji

Ekipa bo opremljena z znamkami, ki so na voljo v trgovini Wheelbase.

Nukeproof je poskrbel za kolesa in oblačila, ekipa uporablja modela koles Dissent 297 za spust in Mega 297 za enduro. O njihovem DH orožju Nukeproof Dissent smo že pisali, tudi video sestavljanja Boštjanovega kolesa je tu: Nukeproof: Dissent je karbonski

Komponente: plašči Continental, inserti Cushcore, obutev Ride Concepts, orodje Lifeline, maziva in čistila Muc-Off, zavorne obloge Sinter.

Ekipo podpirata podjetji Proloco Trade d.o.o. ter Wolf Group d.o.o..

Wolf Racing by Wheelbase na …

… Instagramu @wolfbywheelbase
… Facebooku @WOLFRacingTeam

Na naslovni fotografiji sta Žak in Finn

Preberi še

Wolf Racing by Wheelbase je nova slovenska mednarodna ekipa v spustu
Nukeproof: Dissent je karbonski

Sledite nam