22. februarja 2013

Sinoči sta Peter Vesel in Tomaž Kovšca prvič pokazala film Cape Epic 2012, Uni team pa je predstavil svojo letošnjo ekipo. Glavni okrepitvi Lenart Noč in Hrvat Tomislav Katalenić.

Uni team je med najstarejšimi slovenskimi ekipami v krosu in kljub odhodu Mateja Lovšeta se očitno ni bati, da za njih ne bi več dosti slišali.

Sinoči so se v pivovarskem muzeju Pivovarne Union predstavili svojo letošnjo ekipo.

Največja novost je prihod slovenskega specialista za maratone Lenarta Noča, lani člana Ganesha teama. Novinec je tudi Hrvat Tomislav Katalenić, znan po svojih nastopih na etapnih dirkah. Oba bosta nastopala z licencama kategorije elite. Tretji novinec je Aleš Drašler (U23, lani KD Rajd).

Stalnica je veteran Peter Vesel, ki se bo posvečal skoraj izključno etapnim dirkam. V ekipi sta ob Petru še dva masterja Dejan Nemeček in Aleš Kutnar, amater Jan Hrovat ter dečka do 15 let Urban Vesel in Bine Nemeček.

Ekipo vodita Srečo Komac in Robert Ciglar. “Cilj je čim več naslovov državnih prvakov v Sloveniji in na Hrvaškem, predvsem v maratonu, ter čim več udeležencev na evropskem in svetovnem prvenstvu v maratonu,” pravi Robert.

Uni team ostaja v dresih znamke športne prehrane ZipVit Sport. Ekipa nadaljuje sodelovanje s slovensko znamko koles Cult, a z glavnim ciljem priprave novega 29-palčnega kolesa za sezono 2014, tako da imajo letos tekmovalci proste roke pri izbiri svoji koles. Opremljevalci so še Giro s čeladami in čevlji, Geax s plašči, Camelbak z opremo za hidracijo, Marmot z oblačili za pred/po kolesarjenju, ročaji ESIgrips, očala Oakley in vzmetenje Fox Racing Shox.

Peter Vesel in avtor Tomaž Kovšca sta ob tej priložnosti prikazala film Cape Epic 2012. O filmu več, ko pride na splet (še prej ga boste lahko videli na TV Slovenija).
Petrovi načrti za letošnji Cape Epic

Na kratko z Lenartom

AD: Kako si prišel do Uni teama?
LN: Povabili so me in povabilo sem sprejel.

Kakšni so tvoji cilji?
O tem žal še ne morem govoriti, saj se mi je sezona že zakomplicirana, prebolevam akutni bronhialitis. Zbolel sem že konec decembra, a nisem imel prave diagnoze in sem še treniral, bil sem tudi na Kanarih. Zdaj moram mirovati in ne bom pripravljen za dirke, ki so sicer moji glavni cilji sezone, letos pa so vse v prvem delu – Garda ter evropsko in svetovno prvenstvo v maratonu.

V ekipi imaš Petra in Tomislava, morda poskusiš kakšno etapno dirko?
Nekaj smo se že pogovarjali, a še nismo dorekli. Izbrati moramo pravo dirko in pravo kombinacijo kolesarjev. Morda Transalp v kategoriji nad 80 let s Petrom. A tam nekaj veljajo le stopničke.

Končno boš imel spet doma DP v maratonu, in to konec sezone …
Da, to me veseli. Maraton je moja prioriteta in če dobim majico državnega prvaka, med bodo tudi na kakšni mednarodni dirki na štartu postavili bolj naprej. Naslov je gotovo moja želja in cilj.

Na uvodni fotografiji Unijeva ekipa za 2013, manjkata Urban Vesel in Drašler. Vse foto Nejc Vesel.

Več izjav v videu – Robert Ciglar, Tomislav Katalenić in Peter Vesel

Sledite nam