14. junija 2019

Novo na Golovec trails: Banana trail, skakanje in letenje za bolj izkušene, a varno tudi za manj vešče. Otvoritev v soboto.

Kdo še ni slišal za Golovec trails? Območje na hribu blizu središča Ljubljane, ki kolesarjem od blizu in daleč ponuja spušanje (in tudi vzpenjanje) po lepo speljanih stezicah, ki bolj ali manj sledijo terenu in so zgrajene ročno.

Zdaj prihaja nekaj novega, večjega.

Nova pridobitev je proga “Banana”, ki bo navdušila predvsem izkušene kolesarje, ki jim niso tuji nekoliko večji objekti in so podobne linije v okolici pogrešali.

Za izgradnjo sta poskrbeli ekipa Golovec trails in Batt Crew d.o.o. Domači so opravili ročna dela, gostje pa so poskrbeli za strojna dela.


Na Golovec trail je prvič ropotal tudi bagerček

Proga se navezuje na že urejen zgornji del z začetkom ob vsem dobro znanih klopcah “nad Žabjeki”. Novo zgrajen del se trenutno razteza na dobrih 500 kvadratnih metrih v dolžini 350 m. Glavne značilnosti poti so skoki/tabli do dolžine 6 m, step downi in večji zavoji. Proga je zasnovana tako, da omogoča varno vožno tudi manj izkušenim kolesarjem, zahtevnejšim pa več adrenalina ter večje skoke. Linija vsebuje kar nekaj zabavnih skokov in zavojev, ki so primerni za hardtail, enduro ali DH kolesa.

“Celoten objekt je tematsko umeščen v prostor, zgrajen izključno iz lokalnih materialov ter skladno z zahtevami zakonodaje. Zaradi naštetih razlogov verjamemo, da lahko proga postane primer dobre prakse gradnje večjih gorsko kolesarskih poti, ki pomembno dopolnjujejo potrebe vse večje MTB skupnosti v regiji,” pravi Tadej Tekavčič iz Golovec trails.

Tako kot ostale poti na Golovcu je tudi ta poligon odprtega tipa, namenjen vsem uporabnikom v rekreativne namene. Zato vabljeni v soboto popoldne na Golovec, ko bodo nove objekte prvič skupaj preizkusili tudi graditelji.

Kot ostale poti na območju je tudi Banana nastala v udarniškem duhu. Delo graditeljev lahko podprete z nakazilom preko Singlce, Trailforksa ali pa včlanjevanjem v ŠD Golovec trails.

V prihodnosti na poligonu uredijo še označevalne table in nov dostop do kolesarskih površin.

Fotografije Porson media

golovectrails.com

Sledite nam