Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
2. decembra 2019

Prijave na dogodek so že odprte, prav tako so cene startnin ugodnejše do 29. februarja. Naslednje leto se obeta kar nekaj novosti: etapa v dvojicah, netekmovalna startnina …

Če še nimaš drugačnih načrtov, potem si v koledar vpiši datume med 18. in 21. junijem (tekmovalni del med 19. in 21. junija). Takrat bo namreč zagotovljena zabava v obliki etapnega gorskokolesarskega druženja z imenom Trans Julius. Tokrat s sloganom: Furam zase!

Program 2020

Pred-dan: Cerkljanski (še) neodkriti trejli:
– Pred-dan je namenjen sproščenemu in zabavnemu odkrivanju cerkljanskih trejlov izven bike parka. Nekateri izmed njih so bili že predstavljeni na Trans Julius trening dnevu 2019. Zagotovljen odličen uvod v začetek klasičnega podaljšanega vikenda Trans Juliusa.

– Dolžina trejlov znaša 7 kilometrov.
– Višinska razlika 800 metrov.

Prvi dan – Bike & Fun Park Scott Cerkno in drugi traili
– Zbor v Cerknem, po prevzemu številk pa s shuttlom do Bike & Fun parka Cerkno. Tam te bo čakal najprej prolog in nato še ena etapa (za obe bo prevoz navzgor z žičnico). Sledi kratek transfer (na lasten pogon) do naslednje etape, ki se zaključi v Cerknem.

– Dolžina trejiov prvega dne znaša 8 kilometrov
.
– Višinska razlika 1.200 metrov.

Drugi dan – dolina Soče
– Zjutraj se z avtomobilom odpraviš proti dolini Soče, natančneje do Mosta na Soči. Na sporedu bo tehnično bolj zahtevna etapa, vendar po mnenju dosedanjih tekmovalcev najboljši trail Trans Juliusa! Popoldan sledi transfer do Bohinjske Bistrice in tradicionalni koncert.
– Dolžina trejlov drugega dne znaša 7 kilometrov.
– Višinska razlika 650 metrov.

Tretji dan – Bohinj
V Bohinju te bosta čakali dve etapi. Prva bo daljša (9 kilometrov), druga pa bo zaključna etapa v dvojicah (ta ne bo štela za skupno uvrstitev).
– Dolžina trejlov znaša 13 kilometrov.
– Višinska razlika 1350 metrov.


Foto Gregor Skoberne

In kaj je novega?

Najprej pred-dan. Za vse, ki imate nekoliko več dopusta in kondicije, da zdržite štiri dni odličnega furanja. Edina razlika glede na ostale etape je, da ta dan ne voziš na čas.

Novost je tudi tako imenovana netekmovalna startnina. Namenjena je vsem tistim, ki ne želijo tekmovati, a imajo vseeno ugodnosti kot tekmovalci. Startaš za tekmovalci, se pravi na koncu etape, in voziš brez čipa za merjenje časa.

Etapa v dvojicah. Tudi ta je popestritev klasičnega programa. Zadnja etapa na tekmovanju bo preizkus dvojic. Svoj par boš našel kar med tekmovanjem. Najhitrejši par pa čaka posebna nagrada.

Prijave

Prijavo na Trans Julius 2020 najdeš na tem mestu

Startnina vključuje 6 etap v treh dneh, oziroma 9 etap v štirih dneh, startno številko in sistem za merjenje časov, dres Trans Julius, kosilo po vsakem etapnem dnevu, okrepne postaje, transfer z vlakom in vrečko z uporabnimi darili partnerjev.

Ugodnejše cene za zgodnje prijave (velja do 29. februarja 2020):
– Štiridnevna startnina 150 eur
– Tridnevna startnina 120 eur
– Netekmovalna štiridnevna startnina 140 eur
– Netekmovalna tridnevna štartnina 110 eur

Dodatne informacije najdeš na trans-julius.com.

Preberi še:
Video: Trans Julius 2019
Trans Julius: Gorski kolesarji iz 10 držav navdušeni nad Slovenijo

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam