11. februarja 2019

Adolf Silva z dvojnim premetom nazaj in drugi vrhunci vikenda v Južni Afriki. Dvakrat video + izbrane fotografije.

Tretja izvedba druženja najdrznejših letalcev na gorskih kolesih DarkFEST v Stellenboschu v Južni Afriki je letvico mogočega spet potisnila malce višje. Tisoči so priromali na prizorišče in spremljali, kako so mojstri iz Severne Amerike in Evrope frčali po 30 metrov daleč in 20 metrov visoko, vmes pa obračali marsikaj. Zato je DarkFEST, ki je edina tovrstna prireditev na celini, hitro postal klasika v tej … disciplini?

Španec Adolf Silva je na zadnjem skoku Rocket Launcher v eni od voženj obrnil dvojni premet nazaj. To je bil eden največjih “double flipov”, kadar koli izvedenih na kolesu na skakalnici iz zemlje, in gotovo eden od vrhuncev tedna.

“Na DarkFESTu uživam, to je moj najljubši dogodek sezone, skakalnice so perfektne in vsakič večje, tako da lahko tu poskusim trike, o katerih sanjam!” je povedal Adolf.


Aggy, foto Eric Palmer

Izkazal se je tudi spustaš svetovnega pokala, Britanec Brendan Fairclough. Prvi je v eni vožnji poskakal celo progo in tudi sicer letel visoko in daleč, res z manj triki kot specialisti prostega sloga. Spodnji video je posnel Clemens Kaudela, ki je sledil Brendogu.

Nagrajeni na DarkFESTu 2019

Monster Energy Dark King: Clemens Kaudela
Sonax Sender: Adolf Silva
Polygon Proper Slam: Adolf Silva
Vero Hero: Nico Vink
Spank Best Whip: Graham ‘Aggy’ Aggassiz
{gallery}2019/190211_darkfest{/gallery}Sam Reynolds (z zlomljenim zapestjem) in ekipa DarkFESTa ima že kup zamisli za naslednjo izvedbo. Skoki gotovo ne bodo manjši kot letos.

Na uvodni fotografiji je Adolf Silva, foto Mclachlan

Sledite nam