19. julija 2016

V soboto 23. julija na progi ob Linhartovi cesti v Ljubljani BMX Race. Dirka bo štela tudi za državno prvenstvo.

Na ljubljanski BMX progi ob Linhartovi cesti se bo v soboto 23. julija tekmovalo na polno! Prihaja namreč BMX Race Ljubljana, prva večja dirka na prenovljeni in pozimi asfaltirani progi. Dirka bo štela tudi za državno prvenstvo.

O progi

Lani prenovljena proga, ki je bila včasih tudi eden izmed centrov discipline BMX pri nas, je poleg nove zasnove dobila tudi asfaltirano startno ravnino in zavoje. Progo dodobra poznajo tisti, ki so se udeležili kakšne delavnice ali BMX kampa v organizaciji Kolesarskega društva Rajd. Enako velja tudi za tiste, ki so s pomočjo Rajdovih trenerjev progo spoznavali na BMX treningih.

Sedaj se za ljubljansko progo odpira tudi novo dirkaško poglavje, ki ne temelji le na šolskih tekmovanjih, temveč mnogo višje. In ker je BMX olimpijska disciplina ter hkrati odlična zvrst za vzgojo mladih kolesarjev, igra proga pomembno vlogo v širšem prostoru.

Dirka

Na dirki se pričakuje tekmovalce sosednjih držav, saj ima dirka odprt status. Ne gre pa pozabiti, da je slovenska konkurenca v tej disciplini vedno močnejša. Ravno zaradi tega se pričakuje močan boj za naslove državnih prvakov.

Časovnica
Prosti trening: 14.00 – 15.00
Uradni trening: 15.00 – 16.00
Pričetek tekmovanja: 16.30

Prijavnico najdeš na spletni strani KD Rajd, prav tako tudi tehnični razpis.

Dodatne informacije o BMX Parku Ljubljana najdeš na tem mestu.

Dogodek na Facebooku

Če ne prideš tekmovat, pridi vsaj pogledat. Akcija in atraktivnost tekmovanja zagotovljena. Vstop prost!

Na uvodni fotografiji Kevin Berginc,  arhiv KD Rajd.

Sledite nam