Bicikel 100
11. julija 2021

100 številk in dobrih 15 let. Zadnjih nekaj sezon sicer le šestkrat letno, a vedno zanimive, polne dobre vsebine, včasih premalo po našem (MTB) okusu – saj ne moreš ugoditi vsem kolesarskim plemenom. Revija, ki je slovenskemu kolesarskemu narodu zlezla globoko pod kožo.

Bili so časi, ko sta poleg Boštjana Sveteta, gonilne sile, glavnega borca za oglase in človeka, ki je od leta 2005 gledal širše, revijo oblikovala in zaznamovala Uroš Švigelj – bil je odličen oblikovalec in tekstopisec – ter Matej Zalar, mož, ki je kolesarske in tudi tekaške vsebine (tudi revija Tekač je v domeni Aktivnih medijev) dvignil visoko. Uroš se je umaknil iz sveta medijev, Matej pa je nadaljeval v svojem slogu in sicer s spletnim portalom Runda. Kaj pa oče Bicikla?

100 izdaj in Boštjan Svete

Vsekakor dosežek brez primere. Sploh če pomislimo, kako majhen trg, samo dva milijona nas je, lahko prebavi edino kolesarsko revijo pri nas. Morda se sliši naklada 5000 malo, a je veliko! Da se bodeš z distributerji, odjemalci in si prisoten na večini bencinskih servisov in v velikih trgovskih centrih, moraš biti nekaj več kot le nadobuden kolesarski zanesenjak. Da ne govorimo o neizprosnih bitkah z oglaševalci! Boštjanu z njegovim naborom revij in v zadnjih letih tudi z izdajo kar nekaj kolesarskih in športnih knjig uspeva v boju za delček “medijskega kolača”.

Ne pozabimo, tudi portal bicikel.com je tukaj, pa tekac.si in naprostem.si. Prav tako tiskane izdaje slednjih dveh internetnih strani. Množica avtorjev, raznolike vsebine in povezanost v neko celoto. Boštjan, poklon s strani ekipe mtb.si. Ne, da ti pihamo na dušo, a da s takšno vnemo vztrajaš, se boriš za obstoj in daješ priložnost mnogim avtorjem, ki dajejo vsak svoj del k celotni zloženki, si zaslužiš posebno nagrado. Vsi vemo, da ne gre za kopičenje denarja in gromozanske zaslužke, gre za preživetje, predvsem pa gre pri tebi za strast, ki traja skoraj dve desetletji. Iz običajnega rekreativnega kolesarja si se podal v neznano in se ves ta čas trudil za zelo širok krog kolesarskih in športnih navdušencev.

Danes imaš pri Biciklu ekipo, ki vnaša nov, svež veter. Imaš odlične ljudi in super fotografa Tita Koširja. Upamo samo, da imaš vizijo, kako narediti še 30 revij in še nekaj posebnih izdaj ter dočakati 20 let z revijo Bicikel!

Bicikel 100

Pojdimo k vsebini. Tokrat ne na 100, temveč na 132 straneh. Nekaj strani je namenjenih jubileju, ostalo pa svežim novicam in zgodbam kolesarskega sveta.

Izpostavimo nekaj gorskokolesarskih:

  • Intervju s prvim državnim prvakom v krosu Dejanom Kastelicem. Dejan je še danes povezan s kolesarstvom. Specializiral se je za popravilo karbonskih okvirjev in v intervjuju z Urošem Buhom boš izvedel marsikaj zanimivega.
  • Kolo GT Zaskar LE Expert. Ne toliko zaradi kolesa, temveč zaradi naslovnice. Tam oče Boštjan pozira na svojem več kot dve desetletji starem GTju, zraven pa sin Rok z novim trdorepcem blagovne znamke Garyja Turnerja.
  • Specialized Stumpjumper Expert, klasika med vsegorskimi kolesi in BH Xtep Carbon Lynx 6 Pro, e-gorsko kolo nevsakdanjega videza, a z odličnimi karakteristikami.

Sedaj pa skoči do najbližjega prodajalca revij in časopisov ter kupi jubilejno 100. številko revije Bicikel!

Preberi še

Sveže branje: Bicikel številka 99

Sledite nam