sloenduro dan
11. februarja 2024

Serija SloEnduro letos uvaja pomembno novost, nov format dogodka – ki ni dirka! Letos trije SloEnduro dnevi, prvi že čez mesec in pol.

SloEnduro dan bo za nekoga lahko stopnica do prvega nastopa v SloEnduru, za marsikoga pa le dan na kolesu s prijatelji, starimi in novimi, na katerem mu bo na manj zahtevnih progah uradna časomerilna služba SloEndura tudi izmerila čase voženj.

Dosežki bodo objavljeni, a ne bo ne uradnih rezultatov ne razglasitve. Nagrade pa bodo, a ne za najhitrejše. Morda tudi kaj izžrebajo.

Z najhitrejšimi se boš seveda lahko primerjal, še pomembneje pa je, da se pomeriš s prijatelji ali družino, in da lahko primerjaš svoje čase v večih vožnjah na isti progi. Enkrat “na polno”, drugič “na flow” … Ugotovitve so lahko zelo zanimive!

Tudi klubi lahko SloEnduro dan izkoristijo za merjenje časov svojih tekmovalcev, zlasti mladih. Morda poskusijo z različno taktiko, izbiro različnih linij, nastavitev vzmetenja … in takoj dobijo odgovore, kako se eksperimeti poznajo na času.

Tudi druženje bo pomemben del sporeda, več o tem spodaj.

SloEnduro dnevi 2024

  • 23. marec – Nova Gorica, prireditelj Društvo TCS
  • 11. maj – Celovec (Avt), prireditelj MTB9020
  • 18. maj – Cilenca trails, Zagorje ob Savi, prireditelj KK Zagorska dolina

Več kmalu v koledarju na sloenduro.com

SloEnduro dan podrobneje

SloEnduro dan je vedno v soboto – da se lahko malo zavleče v zvečer in da čim več udeležencev tudi ostane. Gostitelji bodo priredili tudi nedeljske ture, tako da imaš lahko cel vikend furanja.

V soboto bosta praviloma za merjenje časa namenjeni dve progi. Vsaka dve uri oziroma glede na dostop toliko časa, da ima vsak možnost opraviti vsaj dve vožnji na čas.

Proge bodo lažje, z omejeno hitrostjo in ne predolge. Vzpon na start bo le s kolesom, lahko tudi z e-kolesom. Kot na dirkah bo v pripravljenosti reševalno vozilo.

Udeležba je seveda odprta tudi za kolesarke in kolesarje brez tekmovalnih licenc. Najmanjša starost je dopolnjenih 11 let v tekočem letu, letos torej letnik 2013. Od vključno letnika 2007 se lahko kolesarji na progi poskusijo tudi z odprtimi čeladami, obvezni so ščitniki za kolena. Za mlajše veljajo enaka pravila kot na dirkah serije SloEnduro, vključno z zaščito hrbta.

Kot rečeno je druženje pomemben del dneva. Prireditelj bo poskrbel za gostinsko ponudbo. Po kolesarjenju bodo na voljo druge aktivnosti in igre, odvisno od domišljije prireditelja. Pa tudi kaj glasbe. Nihče se ne bi smel dolgočasiti.

Poskrbljeno bo za parkiranje avtodomov, vanov in kampiranje, tako da ste vsi dobrodošli, da si vzamete čas za ves konec tedna. Tudi v nedeljo se kolesari, tokrat brez merjenja časa.

Zagotovo še niste vsi kolesarili nad Solkanom, Celovcem in Zagorjem ob Savi. Tudi z merjenjem časa, kot ga imamo na dirkah, se še niste vsi poskusili. Letošnji SloEnduro dnevi bodo odlična priložnost. Vaši stari in novi prijatelji bodo tam.

www.sloenduro.com

Naslovna fotografija Anže Petkovšek

Preberi še

Koledar serije SloEnduro 2024

Sledite nam