14. avgusta 2017

Korošec na festivalu Crankworx med najboljšimi enduro tekmovalci na svetu v etapi najvišje na 12. mestu.

Sedma in predzadnja letošnja dirka svetovne serije v enduru (EWS) je bil nedeljski Canadian Open Enduro, del festivala Crankworx v Whistlerju.

Zmagovalca sta postala Cecile Ravanel (Fra, Commencal Vallnord) pri ženskah in Jesse Melamed (Kan, Rocky Mountain Urge BP). Edini slovenski predstavnik Vid Peršak (Team Dorrong Enduro) je zasedel 28. mesto.


Na uvodni in zgornji fotografiji je Vid, foto Kike Abelleira, Instagram @kabelleira

Vid je bil najvišje v 4. etapi, ko je bil 12. najhitrejši. V skupni razvrstitvi je s tremi nastopi (31. na Madeiri, 27. v Millauu in zdaj 28.) na 49. mestu.

“To je bila gotovo ena težjih dirk letos,” se iz Whistlerja oglaša Vid. “Malo sem razočaran, ker sem imel na prvem transferju flat in nato sem moral ostale štiri etape voziti z zračnico … Vseeno sem konec dneva izvlekel dober rezultat in to kljub temu, da sem v prvih dveh etapah kar grdo padel! Sedaj sta na Crankworxu na vrsti še Air-DH in pumptrack.”


Jesse Melamed prvič na vrhu, foto EWS

Ravanelova, ki je že skupna zmagovalka, je za še eno zmago prehitela drugouvrščeno rojakinjo Isabeau Courdurier (Sunn) in tretjeuvrščeno Britanko Katy Winton (Trek Factory Racing). Domačin Melamed pa je imel dvoboj s starim dobrim Samom Hillom (Avs, Chain Reaction Cycles Mavic). Hill je prepričljivo dobil najdaljšo prvo etapo od petih, vse so opravili v enem dnevu. Nato ga je malo lomil v drugi, s tremi zaporednimi etapnimi zmagami pa je vodstvo prevzel Melamed in kljub padcu v zadnji etapi zmagal s 14 sekundami prednosti. Na tretje mesto je prišel Mark Scott (VB, Santa Cruz x SRAM), to so njegove prve stopničke. Hill pa je prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.


Cecile Ravanel, foto EWS


Finale EWS bo 30. septembra in 1. oktobra v ligurskem Finalu.

Sledite nam