Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
16. junija 2010

XC Završnica, pokal mladih + OKI. Furaj & žuraj s Filipom Polcem. Kup ukradenih vrhunskih Scottov. Koroški pokal #6 Šentanel. Slovenija kolesari s Friki na Bovškem. AJM Team Time Ride prestavljen! Slo + Hrv v reviji Bike (ZDA).

Ne jih preveč potiskat, se bodo razvadili (foto Gregor Miklič)

Ne jih preveč potiskat, se bodo razvadili (foto Gregor Miklič)

Najmlajši na stopničkah - enaki dresi niso naključje (foto Mohor Vrhovnik)

Najmlajši na stopničkah – enaki dresi niso naključje (foto Mohor Vrhovnik)

Malo starejši v akciji v Završnivi (foto Gregor Miklič)

Malo starejši v akciji v Završnivi (foto Gregor Miklič)

Kamp s Filipom Polcem

Kamp s Filipom Polcem

"Spusti nas že" - na štartu vzpona na Šentanel (foto Doroteja Vavh)

“Spusti nas že” – na štartu vzpona na Šentanel (foto Doroteja Vavh)

Natalija Anderluh (foto Doroteja Vavh)

Natalija Anderluh (foto Doroteja Vavh)

Slovenija gre kolesarit v Bovec - maskota je "ovca'zBovca"

Slovenija gre kolesarit v Bovec – maskota je “ovca’zBovca”

Balkanski vtis, revija Bike, junij 2010

Balkanski vtis, revija Bike, junij 2010

XC Završnica spet v Završnici
Člani kolesarskega kluba Završnica so minulo soboto izvedli že šesto dirko za točke pokala mladih v tej sezoni. Tokrat na drugi strani hriba, v dolini, po kateri se imenuje klub – torej na klasičnem prizorišču za kros.
V Završnici se je Pokalu mladih pridružil tudi Otroški kolesarski izziv (OKI), ki je v polnem zagonu. Naj vaš malček ne zamudi OKIja v svoji bližini. Jutri (četrtek) je v Kobaridu, v kratkem pa še v Novi Gorici in Idriji.
Poročilo skozi oči Calcit Bike Teama >>
Vsi vrstni redi >>
Lestvica po šestih dirkah (PDF) >>

Furaj & žuraj s Polcsterjem
ŠC Pohorje izpolnjuje obljube o taborih s tujimi zvezdniki. Prvi je kamp s Slovakom Filipom Polcem. 4 dni furanja na Pohorju in 3 noči zabave od 1. do 4. julija za 179 evrov s polpenzionom in vozovnico za park vred. Ne po naključju v času festivala Lent.
Več o kampu >>

Ukradeni Scotti so med nami
Ponoči z nedelje na ponedeljek so nepridipravi vlomili v trgovino Zupan sport v Radovljici in odtujili vrsto dragih koles in opreme. Poleg malo čevljev, dresov, čelad, kolesarskih računalnikov … so nekje na črnem trgu naslednja kolesa Scott: malo rabljeni Genius RC10 L 2007, Genius RC 10 L 2006 z V zavorami XTR, Ransom 30 L 2008, Scale 40 M 2008; in novi trije XCR1 Team M, Scale 30 L, Scale 35 M, Scale 40 M, L in XL, Spark 50 L in M, Spark 40 L, Spark Contessa 35 M. Če imate kakšne informacije, obvestite policijo ali kar Tineta na 041 664 370.

Koroški pokal #6 Šentanel
Na nedeljskem šestem vzponu Koroškega pokala na Šentanel sta bila najhitrejša Robi Kordež (MBK orbea) pred Denisom Onukom (Ganesha Team) in Primožem Lindičem (MTB Koroška) in Natalija Anderluh (MTB Koroška).
Več na strani MTB Koroška >>

Slovenija kolesari na Bovškem
O akciji Slovenija kolesari sicer mtb.si nimamo kakšnega mnenja, lahko pa damo roko v ogenj za prireditev to nedeljo na Bovškem. Vodiči Outdoor Freakov vam ponujajo vodenje na eno izmed treh različno zahtevnih tur. Lahko si izposodite tudi kolo Cult, tudi za gorivo bo poskrbljeno. Prestavljeno na 11. julij!
Vabilo pri Frikih >>
Tema na Tabli >>

Ekipni “anti-kronometer” AJM Team Time Ride
Prvi AJM Team Time Ride iz Kamnice na Žavcarjev vrh na Pohorju je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljen za teden dni, na nedeljo 27. junija.
Posebnost prireditve, ki ni ravno dirka, je formula: seštej čase vseh ekip in jih deli s številom ekip. Imetnik najbližjega časa je zmagovalec.

Odkrivanje Balkana
Najbolj “pravljičarska” mtb revija na planetu, ameriški Bike, ki z vsako številko prinaša privlačne zgodbe furanja po Severni Ameriki in kdaj tudi od dlje, je v junijski številki objavil reportažo z odkrivanja singlov v Sloveniji in v hrvaški Istri. Pisec in fotograf sta bila tu že pred dvema letoma s kanadsko agencijo, ki zdaj trži ture na tem koncu sveta. V Sloveniji sta jih vodila veliki in mali Dixi (na Hrvaškem so imeli manj sreče z vodičem …), v naših hribih pa so imeli veliko smole z vremenom. Tako morda zgodba in fotografije niso tako privlačne, kot bi lahko bile, a na spletu je vendarle že najti nekaj navdušenih komentarjev.

Freestyle gradimo skupaj
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam