21. decembra 2016

Najboljša dirka serije SloEnduro 2016 v koledarju izbranih preizkušenj za zbiranje točk za nastop na dirkah svetovne serije.

Svetovna enduro serija (EWS) je objavila koledar dirk v sezoni 2017, na katerih bodo na voljo točke, ki vodijo do pravice nastopanja na dirkah svetovne serije v naslednji sezoni.

2017 bo peta sezona EWS in druga sezona kvalifikacijskih dirk, prvič pa bo med slednjimi tudi slovenska. To bo Enduro Cerkno, ki so ga udeleženci serije SloEnduro letos izbrali za najboljšo dirko sezone. Enduro Cerkno 2017 bo potekal 28. maja.

Takšnih kvalifikacijskih dirk bo v vsem letu sicer kar 40, v Centralni Evropi med Nemčijo, Češko in Italijo pa jih je le sedem. Za Avstrijce in lep del tekmovalcev iz Severne Italije bo Enduro Cerkno najbližja možnost za točke.

V svetovno enduro lestvico združenja EMBA (Enduro Mountain Bike Association) štejejo tri najboljše uvrstitve tekmovalca v sezoni. Prijave se odprejo 15. februarja.

Andrej Kovačič, predsednik ŠD Pedal in vodja organizacije Endura Cerkno: “Za nas uvrstitev med kvalifikacijske dirke za EWS pomeni veliko priznanje za dosedanje delo in hkrati veliko obveznost za izvedbo dirke drugo leto. Moramo se pripraviti stooodstotno in dirko izvesti na še višjem nivoju ter iz tega tudi izvleči čim več za bike park Cerkno. Zanimivo bo.”

www.enduroworldseries.com

Uvodna fotografija Nejc Bole

Koledar kvalifikacijskih dirk EWS 2017

Enduro Cerkno 2016

Sledite nam