26. januarja 2010

Oddaja Planet šport gre na TV Slo 2. Mulisha & Cec na Slovaškem. Korošci so izglasovali. Mislav v MBUK. Zimska liga #4 Gračišće. Mednarodni prestopi.

Planet šport odslej na TV Slo 2

Planet šport odslej na TV Slo 2

Novi bloger Stapa na redki fotografiji - ko se je lani meril v nečem, podobnem krosu: GT Golden Bike Ivarčko (foto Grega Stopar)

Novi bloger Stapa na redki fotografiji – ko se je lani meril v nečem, podobnem krosu: GT Golden Bike Ivarčko (foto Grega Stopar)

MM @ MBUK

MM @ MBUK

Caroline Buchanan že na Commencalu na domačih dirkah (foto Evan Jeffrey za Commencal)

Caroline Buchanan že na Commencalu na domačih dirkah (foto Evan Jeffrey za Commencal)

Planet gre na nacionalno TV
Planet šport, oddaja o malce bolj “free” športih v naravi, ki smo jo v lanskem letu spremljali na Šport TV – Š2, se v letošnjem letu seli na drugi program TV Slovenije. Prvič jo bomo videli v soboto 6. februarja ob 19.30, ponovitev bo naslednji dan ob 19.20. Ostaja pa mesečna oddaja. Med sezono torej zagotovo tudi gorsko kolesarstvo bolj ali manj redno na TV Slo 2, saj smo ga lani videli v skoraj vsakem Planetu. V sporedu >>

Stapa & Co na Slovaškem
Pokrita BMX proga v Šenkvicah nedaleč od slovaške prestolnice Bratislave ostaja priljubljeno zimsko pribežališče tudi za slovenske BMX/4X in celo DH jezdece. Pred kratkim so tam tri dni preživeli fantje iz ekipe Enduro Mulisha (Luka Novak, Blaž Hölcl, Jure Logar in Matej Stapić) ter Jan Cestnik (MTB Trbovlje/Specialized). Furali, trenirali štart, padali (J-Lo je predčasno končal trening) … Več v novem blogu Mateja Stapića, od koder najdete tudi do videa. StapaBlog >>

Kolesar, -ka in prireditev Koroške ’09
Glasovanje je zaključeno, podelitev pa bo ta petek, 29. januarja, ob 18. uri v gostilni in pizzeriji Flos na Gortini. Več >>

Mislav v MBUK
“Pred več kot desetimi leti sem v knjigarni zagledal revijo Mountain Biking UK. Bila je ljubezen na prvi pogled in zapravil sem zadnji denar, ki sem ga imel. Branje me je zelo motiviralo in želel sem si biti kot profesionalci na slikah. Nekega dne bom! Zdaj se mi je želja uresničila,” pravi hrvaški mtb fristajler Mislav Mironović. V zadnji številki MBUK si je namreč prislužil (skoraj) celo stran.

Mednarodna zimska MTB liga
4. krog zimske lige je bil vzpon v Gračišće, v Istri seveda (nekako DHju nasproti). Najhitrejši je bil Matej Lovše (Uni FBI) pred Petrom Zupančičem (Calcit Kamnik) in Blažem Tehovnikom (Freeapproved). Sledila sta še dva Calcitovca, Andrej Zupančič in Jure Kukovič, nato pa prvi Hrvat Aleš Hrvatin (BK Buzet). Nastopilo je 54 kolesark in kolesarjev. V skupni razvrstitvi vodi zmagovalec prvih štirih dirk Peter Zupančič pred Hrvatinom in Sašom Vidovićem (oba BK Buzet). A Pop ne piše ništa, valjda mu ne ide taj uspon …
Vrstni redi in lestvice >>
Naslednja dirka zimske serije bo 6. XC Drenova nad Reko v nedeljo 31. januarja. Fejsbuk >>

Par mednarodnih prestopov
Svetovna prvakinja v 4X in lanska zmagovalka v Mariboru, Avstralka Caroline Buchanan, bo po novem jezdila kolesa Commencal – natančneje v 4X kar model Ti Absolut. Na isti znamki bo seveda tudi na BMX dirkah.
***
Finec Matti Lehikoinen se po sezoni v ekipi MS Evil vrača na kolo Intense in sicer v ekipo Chain Reaction Cycles Intense.
***
Po razpadu ekipe MonaVie-Cannondale se stara ameriška vzdržljivca Tinker Juarez in Jeremiah Bishop pridružujeta Roelu Paulissenu, Marcu Aureliu Fontani in Martinu Gujanu v ekipi Cannondale Factory Racing.
***
Spremembe v superekipi Trek World Racing: poslavlja se Britanec Liam Killeen (XC), ki si bo zaradi težav s hrbtom vzel sezono počitka. V XC delu ekipe (švicarska brata Lukas in Mathias Flueckiger) ga bo nadomestila obetavna Kanadčanka Emily Batty. V DH delu pa so ob Justinu Leovu (NZ), Andrewu Neethlingu (JAR) in Tracy Moseley (VB) dodali četrtega, 17-šele letnega Američana Neka Mullalyja.
***
Brez koles so dosedanji jezdeci Iron Horsa. Ekipa Playbiker-Kenda bo na kolesih Lapierre: Shaun O’Connor (Avs), Nathan Rankin, Wyn Masters (oba NZ) in Edoardo Franco (Ita).
***
Ben Reid (Irs) pa zaenkrat še nikjer, a kot špekulira tudi Seba na mtbtrbovlje.net, morda kar pri ekipi Dirt z Danom Stanbridgom na kolesih Norco.
***
Ancillotti Doganacia, kjer je bil Masters lani, ima novi mladi imeni z južne poloble: George Brannigan (NZ) in Rhys Willemse (Avs). Njihov lanski mladinski svetovni prvak Brook MacDonald (NZ) je po naših podatkih še brez ekipe. Kot še kdo, naprimer Luke Strobel, Kyle Strait
***
Legenda Anne Caroline Chausson (Fra), 19-kratna svetovna prvakinja v gorskem in BMX kolesarstvu in olimpijska prvakinja, pa se vrača k Sunnu. A bolj kot promotorka, nastopala bo le na izbranih dirkah.
Proizvajalec koles Focus ima po novem v Italiji tovarniško ekipo, v kateri so Italijana Alessia Ghezzo in Manuele Spadi, Kolumbijca Mario Alberto Rojas in Julian Alfonso Becerra Medina ter presenetljivo dosedanji cestni profesionalec Timothy Jones in Zimbabveja, leta 1999 zmagovalec etape na dirki po Sloveniji.

Sledite nam