Mednarodne dirkaške, MSA
8. avgusta 2022

Dirkaški vikend v Mont Sainte Anne za zgodovino, igre Commonwealtha, pogrešani francoski zvezdnici, v MSA poškodovana Vergier in Bruni, nadaljujeta se svetovni pokal v eliminatorju in 4x Pro Tour.

MSA: Zmagovalni vožnji v spustu

Finn Iles je svojo prvo elitno zmago dosegel na domačem teritoriju in po Stevieju Smithu leta 2013 Kanadi zopet prinesel zmago na tem prizorišču! Vali Höll je bila razred zase. Najhitrejša v kvalifikacijah in najhitrejša v finalu.

Posnetek celotne dirke v spustu si lahko ogledaš na tem mestu.

MSA: Kratki kros

Dvajset minut najostrejšega tempa, taktični napadi in na koncu na vso moč. Kratki kros postaja disciplina, ki tekmovalce žene do samega robu mogočega.

Wyn TV

Še Wynu se je zmešalo ob kanadskem DH prazniku v MSA! Pred mikrofonom tudi Illes in njegova starša … in vsi drugi. Privatnik vikenda je … ? Za konec pa Blinky.

Kje sta Loana in Pauline?

Dve izmed najboljših deklet v olimpijskem krosu sta izpustili ameriško turnejo svetovnega pokala. Obe trenirata na domačih tleh v Franciji in se pripravljata na najpomembnejšo dirko sezone – svetovno prvenstvo.

Loana Lecomte pozira nad Annecyjem

Pauline Ferrand Prevot po tednu dni treninga s Fabienom Boissonnetom

Analiza MSA z Benom

Komentator za Pinkbike, spustaš istoimenske ekipe in analitik Ben Cathro potegne črto čez kanadski spektakel.

Bruni in Vergier brez nastopa v MSA

Štirikratni svetovni prvak Loic Bruni (Specialized Gravity) si je na treningu izpahnil ramo, zato je moral kvalifikacijski nastop in finale na predzadnji dirki svetovnega pokala odpovedati. Enaka usoda je čakala zmagovalca pete dirke svetovnega pokala v Andori. Brunijev prijatelj Loris Vergier (Trek Factory Racing DH) je prav tako grdo padel na prostem treningu in tudi on si je poškodoval ramo.

Jenny Rissveds

Švedska šampionka in nekdanja olimpijska prvakinja je najprej izpustila petkovo dirko v kratkem krosu, nato še odpovedala nastop na nedeljski dirki v olimpijskem krosu. Razlog naj bi bilo slabo počutje.

Vlad Dascalu

Mladi Romun (Trek Factory Racing XC), ki je bil do dirke v Mont Sainte Anne v točkovanju na skupno drugem mestu, je moral kanadsko klasiko odpovedati. Razlog? Zaradi padca na treningu, kjer je dobil močan udarec v koleno, ni bil 100-odstotno pripravljen. Tako je z drugega zdrsnil na šesto mesto v skupnem seštevku.

Igre Commonwealtha

Skupnost narodov (Commonwealth) je politično združenje 54 samostojnih suverenih držav, ki so skoraj vse nekdanji teritorij oziroma kolonije Britanskega imperija. In del celote so tudi športne igre teh držav. Nedavno se je prvenstvo odvilo v Birminghamu, dirki v olimpijskem krosu sta osvojila Angležinja Evie Richards in Novozelandec Sam Gaze. Vrstni redi.

MTB eliminator

Sezona svetovnega pokala v krosu na izpadanje se nadaljuje v Oudenaardeju v Belgiji. Prenos v živo v nedeljo, 14. avgusta. Več informacij najdeš na facebooku.

4x Pro Tour

Sezona 4krosa se ta vikend nadaljuje v Nemčiji. Vse informacije najdeš na facebooku in na 4xprotour.com. Tudi poročila preteklih dirk letošnje sezone.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Contentt Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam