7. februarja 2014

Ne le okoli vogala na Dunajsko preseljena temveč na novo zamišljena trgovina, prva v Giantovih barvah v Sloveniji.

Z novim letom so zaprli vrata ljubljanske trgovine Freestyle za Bežigradom, ki jo predvsem kupci koles Giant poznali od leta 2000. Na mestu “astrine jame”, kjer je bil nekdaj tudi sedež kolesarskega kluba, katerega barve sta med drugimi branila Primož Čerin in Marko Baloh, bomo namreč kmalu potiskali velike nakupovalne vozičke.

Okoli ovinka, nekaj sto metrov stran, so na Dunajski cesti 37, nasproti zgradbe Slovenijalesa, pa se začenja nova kolesarska zgodba. Tam so sinoči odprli novo trgovino z imenom Giant Ljubljana. Ime se sicer ne navezuje neposredno na bližnjo staro, a povezava seveda obstaja. Ne moremo pa reči, da so trgovino le preselili. Elitnejša lokacija ob vpadnici, čeprav blizu stare, je narekovala nov pristop. Tako je Slovenija dobila prvo trgovino v barvah in z imenom velikega tajvanskega proizvajalca koles.

V trgovini Giant Ljubljana je na 200 kvadratnih metrih trgovine poleg koles Giant naprodaj tudi kolesarska oprema, svoj kotiček pa so kljub poudarku na kolesarjenju našli še zimski in vodni športi. Del razstavnega prostora je rezerviran za opremo za kolesarke in za znamko koles zanje Liv/giant. Dodatno površino zaseda kolesarski servis.

Sredi prostorne in svetle trgovine pod prodajnim pultom najdete tudi košček morja, 200-litrski akvarij s slano vodo in morskimi prebivalci. Na drugem koncu pa ob sedežni garnituri goste razvajajo s kavico.

Trgovino je v barvah in podobah Gianta opremila arhitektinja Meta Kramar (Artarea).

Trgovina je že polna koles Giant letnika 2014, pošiljke novih prihajajo tedensko. Do 15. februarja imajo otvoritveno akcijo, na vse razen koles (nekatera med njimi imajo vendarle že znižane cene).

Danes (v petek 7.2.) imajo ves dan otvoritev za stranke. Giant Ljubljana je med delovniki odprt med 10. in 19. uro, ob sobotah pa od 9. do 13. ure. Slišijo na telefonsko številko (01) 236 23 69, njihov email naslov pa je ljubljana at freestyle.si

In še vedno iščejo prodajalca! Več tukaj

www.giant-bicycles.com

Na uvodni fotografiji Giantova “tribuna”, foto Grega Stopar

Sledite nam