16. novembra 2010

Iščejo se dobre turistično/bajkerske fotke. Kuko in Porno v koledarjih. Dhers napoveduje Evolution BMX Jam. XTR in CS Eurotrade za 2011. Pichla 4X Jam. Zbor turnih. Tunjice v reviji Šport mladih. MTB na BOFF. Čelade ne bodo obvezne.
Iščejo se dobre fotke
In to ne kar tako v tri dni – iščejo se dobre fotografije iz kolesarskih izletov po Sloveniji, ki jih imate po končani sezoni zagotovo veliko. Vendar ne pridejo v poštev vse fotografije, iščejo se naslednji motivi: slovenska pokrajina, kulturna dediščina, zelena narava in čista pitna voda. Ali drugače povedano, iščejo se turistične kolesarske fotografije, ki predstavljajo našo deželo. Izbrane fotografije bo Slovenska turistična organizacija tudi odkupila in jih uporabila v svojih promocijskih materialih in materialih Gospodarsko interesnega združenja kolesarjenje – pohodništvo. Slike bodo torej objavljene v katalogih in tiskovinah, s katerimi se bo slovensko kolesarstvo predstavljalo na sejmih po tujini.
Do 30. novembra pošljite izbrane slike v ločljivosti do 1600 pik na naslov dixi(at)bikenomad.com. V kolikor bo izbrana katera izmed vaših fotografij boste o tem obveščeni in zaproščeni za visoko resolucijo.

Koledar 1: Calcit za šport
Calcit je zelo velik podpornik športa v Kamniku in ob koncu leta so pripravili koledar s svojimi športniki, med katerimi najdemo tudi gorskega kolesarja. Tokrat se športnikom in športnicam ni bilo treba sleči, ampak so se morali pred objektivom Aljoše Rebolja nastavljati v kamnolomu v Stahovici pri Kamniku. Vlogo modela za meseca marec in april je prevzel Jure Kukovič, ki je izkušnjo komentiral takole: ”Podobne stvari sem že počel, zato mi ni bilo tuje, zanimivo je bilo zaradi samega ambienta. Aljoša si je sicer naprej zamislil, da se bom spustil po eni steni, a nisem mogel na njej niti stati, kaj šele da bi se vozil s kolesom za kros. Potem smo našli to sceno in glede na improvizacijo je kar dobro izpadlo.”

Koledar 2: Velo in Porič
Pod roke nam je prišel tudi koledar trgovskega podjetja Velo (Haro, Wheeler, Fuji, Continental, Salice …). Med vrsto fotografij proizvajalcev se najde tudi nekaj izvirnih domačih. Tako je mister avgust Jan Porič (ŠD LIFE) med dirkanjem v spustu, saj “Lajfovci” uporabljajo gume Continental. Nekdanji reprezentant v spustu Janez Golmajer se pojavlja na motorju za kros z opremo Acerbis.

Video Dhers in Evolution BMX Jam
Prejšnji teden smo omenili obisk BMX čarodeja Daniela Dhersa v ljubljanskem Urban Roofu. Tokrat naj vas video, posnet med tem obiskom, naspidira za BMX contest zime: Evolution BMX Jam bo to soboto v Urban Roofu.

CS Eurotrade s ponudbo 2011

V preteklih dneh ste morda na kakšnem hribu ali v kateri izmed kolesarskih trgovin zasledili testna kolesa z novo skupino komponent XTR. Ta je v naše konce pripeljal CS Eurotrade, distributer za Shimano in še mnoge druge znamke, kot so Pro, Kenda, Uvex, Park Tool … ter seveda za kolesa Ideal. Vse skupaj poteka v sklopu predstavitev ponudbe za trgovce, v Krško pa smo bili povabljeni tudi predstavniki medijev.
Glavna novica iz Krškega je ta, da je novi XTR že na zalogi, več pa smo izvedeli tudi o drugih znamkah. Pro je ena izmed pogosto spregledanih znamk komponent, ki se premika v vedno višji razred, cene pa ostajajo zmerne. Videli smo tudi nove modele čelad Uvex, med njimi tudi nove cestne čelade, ki jih lahko vidite na glavah Cavendisha in drugih fantov iz ekipe HTC. Več o čeladah in komponentah morda kdaj drugič, že v kratkem pa boste lahko v Garaži brali prvi test novega XTR-a.

Pichla 4X Jam
“Džemali” pa so minulo soboto tudi jezdeci v disciplini 4kros in sicer na stari dobri progi v Pichli tik za avstrijsko mejo pri Gornji Radgoni. Kup dobrega furanja na lepi progi, brez dirke. Slovenijo so zastopali Matej Stapić in fantje iz Murske Sobote. S štartne rampe dve sekundi do 50 km/h, pravi Stapa. Več v Stapićevem blogu >>

Zbor turnih

To soboto, 20. novembra, glave staknejo turni kolesarji. Na posvetu na Ekonomski fakulteti v Ljubljani bodo stuhtali, kako naprej. Več na gore-ljudje.net >>

Tunjice v Športu mladih
V letošnji osmi številki revije Šport mladih je šolsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu spet dobilo lepo mesto – dvostransko reportažo Nika Slane. Glej sken na desni. Šport mladih lahko prelistaš tudi na spletu (mtb na straneh 22/23) >>

MTB na BOFF
V ponedeljek je potekel rok za prijavo filmov na festival BOFF (Bovec Outdoor Film Festival), ki bo od 28. do 30. decembra v Bovcu. Žal na festivalu ne bomo videli težko pričakovanega domačega gorskokolesarskega filma Switch, katerega produkcija se bo zavlekla do pomladi. Zato pa bo po Mariboru in Ljubljani tudi v Bovcu zagrmel kanadski film Life Cycles. O drugih mtb filmih nimamo podatkov, ni pa nemogoče, da je med skoraj 50 prispelimi filmi še kakšen (in da se prebije med približno 30, ki bodo na sporedu).

Čelade očitno ne bodo obvezne

Ko smo že spremljali predlog v novem prometnem zakonu, naj bodo čelade obvezne tudi za odrasle kolesarje, potem omenimo, da bodo amandmaji ta člen očitno odnesli. Tako pravita Delo in minister Vlačič >>

Sledite nam