Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
16. septembra 2019

Tri hitrostne preizkušnje v MTB trail centru Kočevje seveda niso bile premiera enduro dirkanja na tamkajšnjih odlično urejenih progah, le tretji Enduro Kočevje je bil prvi pod okriljem serije SloEnduro 4Fun.

Tri hitrostne preizkušnje v MTB trail centru Kočevje seveda niso bile premiera enduro dirkanja na tamkajšnjih odlično urejenih progah, le tretji Enduro Kočevje je bil prvi pod okriljem serije SloEnduro 4Fun.

Predzadnji dogodek te serije preprostejših in zabavnejših enduro preizkušenj v sezoni 2019 se je začel s petkovo zabavo s koncertom lokalne ska skupine Kočevska orkestra. Prava bajkerSKA žurka, čeprav bi lagali, če bi rekli, da so bili udeleženci sobotne dirke ravno v večini. Če bi SloEnduro podeljeval nagrado za najboljšo zabavo sezone, pa bi bili kočevski prireditelji gotovo favoriti.

V soboto zjutraj je bilo dovolj časa za spoznavanje treh tras: Spet doma za prvo hitrostno preizkušnjo, s tekoče Veronike v tehnični Squamish za drugo ter kombinacija Veronike s sveže urejenim gozdnjim delom in zaključka v bolj mladinskem Risu za tretjo. Le mlajši od 15 let so se po prvi preizkušnji podali na krajšo tretjo in nato zaključili s tekmovanjem.

Z dirkanjem je približno 80 udeležencev iz štirih držav začelo ob 11. uri. Vsaka od preizkušenj naj bi bila odprta 90 minut, kar bi pomenilo dva lagodna poizkusa za vsakega, boljši šteje. Zaradi prekinitve po poškodbi enega od mlajših udeležencev je bilo nato na drugi progi časa le za eno vožnjo.

{loadposition inside}

Najhitrejši

Po svoji poškodbi se je na vrh uspešno vrnil dolenjska mašina Marko Fink (Pank kura), ki je tudi varčeval z močmi in na vsaki progi opravil le eno vožnjo na čas – v vseh je bil najhitrejši in je tako zmagal s seštevkom 6 minut, 12 sekund in 40 stotink. Po dolgem prisilnem počitku so mu kratke etape ustrezale, bolj kot Krvavec z daljšimi etapami ali Trnduro s petimi vzponi – na obeh se je že poskusil po vrnitvi.

Z drugim mestom je presenetil domači mladinec Matej Južnič (KD Melamin) z zaostankom 6 sekund in 7 desetink za zmagovalcem. Tretji pa je bil Žan Kuder (MTB Trbovlje) z zaostankom 7 sekund in 86 stotink za Finkom.

Tina Perše (Calcit Bike Team) je bila najhitrejša ženska pred Tejo Cerar in Avstrijko Gerlinde Hollaus.

Fink je zmagal v starostni kategoriji 30-34 let, Južnič med mlajšimi od 19, Kuder pri 25-29. Četrouvrščeni v absolutni razvrstitvi Matjaž Istenič je zmagal pri 19-24, Nejc Kalan (MTB klub Kranj, 11. absolutno) pri 35-39, Grega Nagode (Energijateam.com, 15. abolutno) pri 40-44, Italijan Enrico Cantoni pri 45-49, Martin Brus (Kamplc Racing Team) pri 50+ ter zamejec Vanja Ražem (Cycling Team Friuli) pri mlajših od 17 let.

Krajšo preizkušnjo za mlajše od 15 let je dobil Marko Gumzej pred Lenartom Dejakom (Energijateam.com) in Borom Makucem (Pedal Racing Team).

Na svoji prvi dirki na gorskem kolesu bi skorajda presenetil nekdanji reprezentant v alpskem smučanju Rok Perko – na prvi preizkušnji je bil 8. in na tretji 7., polomil pa ga je na drugi, kjer ni bilo popravnega izpita. Ampak odlično Rok, kaj pa je smukaču (in kaskaderju) malo frčanja na kolesu?!

Vikend se je nadaljeval v nedeljo z otvoritvijo nove proge V zmajevem gnezdu z vrha hriba nad centrom. Morda pa nas na Enduru Kočevje 2020 čaka kakšna daljša etapa? Vsaj 7 ali 8 minut bi trajala.

Vrstni redi na sloenduro.com

Ta konec tedna, v nedeljo 22. t.m., pa zadnji SloEnduro 4Fun v sezoni – Golovec trails Ljubljana! Prijave do četrtka. Vse o Golovec trails Ljubljana, prijave, na sloenduro.com

Na naslovni fotografiji Marko Fink, foto Peter Novak @pero_frontero
Več fotografij v poročilu na sloenduro.com, fotogalerija sledi.

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam