8. aprila 2019

Od petka do nedelje v Palah v novem terminu ajdovskega festivala marsikaj za gledalce in kolesarje – otvoritev traila Frutabela s priložnostnim tekmovanjem, državno prvenstvo v 4krosu, otvoritev serije B4X in Kamplc enduro.

V Ajdovščini, v Palah, bo od petka 12. aprila do nedelje 14. aprila potekal že tradicionalni Kolesarski festival. Poleg tekem v enduru, 4krosu in B4X-u bo na sporedu tudi zanimivo in za vse odprto tekmovanje “Čez trn in strn”, na katerega se lahko prijavi vsakdo. Vabljeni v Pale na izredno pestro kolesarsko dogajanje, za katerega bosta poskrbela kluba Črn trn in Kamplc.

 

Kolesarski festival je že stalnica v ponudbi dogajanja v Ajdovščini. Tokrat pa prinaša nekaj zanimivih in dobrodošlih novosti. Prva je zagotovo nov termin dogajanja, ki se seli iz septembra v april. Dobrodošla novost je tudi združitev dejavnosti klubov Črn trn in Kamplc pod eno streho, tako bodo gledalci letos v istem vikendu občudovali tako tekmovalce v 4krosu kot enduru. Poleg njih pa seveda še dirko serije B4X na mali progi v Palah in sobotni Dirt Jam Session.

 

Obenem pa bo letošnji festival kolesarstva postregel tudi z uradno otvoritvijo novo narejene proge Frutabela na pobočju Škola, ki so jo zgradili na podlagi sodelovanja podjetja Fructal in KK Črn trn. Proga je prava popestritev za vse, ki prisegajo na gorsko kolesarstvo, tako za tiste manj vešče kot tudi tiste, ki imajo spuste z gorskimi kolesi v malem mezincu.

 

Po uradni otvoritvi — zanjo bosta poskrbela župan Tadej Beočanin ter predsednik uprave Fructala — bo na novo zgrajeni progi potekalo tudi prvo tekmovanje “Čez trn in strn” z lepim nagradnim skladom. Tekmovanje bo potekalo v spustu na čas po novi progi v dolžini približno 800 metrov. Start tekmovanja bo ob 17. uri, število mest pa je omejeno. Tako bo imelo možnost za udeležbo le prvih 50 prijavljenih, zato se hitro prijavite, če se želite zapeljali po novem trailu. Več o tekmovanju “Čez drn in strn”

 

Kot rečeno pa bo glavnina dogajanja na Kolesarskem festivalu usmerjena v tekmovanja. Sobota je rezervirana za 4kros kolesarje, finalne vožnje na progi v Palah, ki bodo veljale tudi za naslove državnih prvakov, so na sporedu ob 17. uri. Zvečer, ob 20.30, pa bodo na sceno stopili najboljši slovenski dirt kolesarji, ki bodo na poligonu v Palah poskrbeli za vragolije v zraku.

 

Nedelja je rezervirana za enduraše in mlajše kolesarje. Ob 10. uri dopoldan se bodo na traile v okolici Ajdovščine podali številni enduraši, med njimi bo prvič prostor tudi za mlajše kategorije. Ob istem času pestrega dogajanja v okviru festivala pa bo pričela tudi izjemno zanimiva B4X tekma na mali progi v Palah. Za zaključek festivala pa se bodo s poganjalčki spopadli še tisti čisto najmlajši. Ob 15.30 uri.

 

Spored festivala

 

Petek, 12. april

15.00 Otvoritev Frutabela trail

16:00 Prosti trening

 

Sobota, 13. april

11:00 Neuradni trening in ogled proge 4x

14:00 Uradni trening 4x

15:30 Kvalifikacije 4x

16:00–18:00 Odprte prijave za Kamplc enduro

17:00 Finalne vožnje 4x

19:00 Podelitev odlikovanj

20:30 Dirt jam Session

 

Nedelja, 14. april

9:00 Odprte prijave za B4X tekmo

10:00 Štart Kamplc enduro

11:00 Trening B4X

12:00 Kvalifikacije B4X

13:00 Finale B4X

15:00 Predviden zaključek Kamplc enduro

15:30 Dirka s poganjalčki

15:45 Podelitev nagrad B4X

Tekst Kolesarski festival Ajdovščina
 

Dogodek na Facebooku

Sledite nam