Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
15. avgusta 2012

XCM Rim Pazin, zmaga Lenarta Noča. Opdrte prijave za Kamplc enduro Pro. Vzpon Mokrine, pokal AJ. Vikend Bike park Slovenia. Panonski izziv, 13ič.


Lenart pred Matejem na XCM Rim Pazin

Lenart Noč (Ganesha team) je ubranil lansko zmago na 61 km dolgem maratonu Rim v Pazinu. Zmagal je s poldrugo minuto prednosti pred Matejem Lovšetom (Uni team Cult), tretji je bil Đani Simčić (BGK Tuškanac).
Matic Slabanja (Energijateam.com) je zmagal med člani do 23 let, Andrea Kiršić (Tuškanac) pričakovano in prepričljivo med članicami. Đani in Andrea sta postala tudi hrvaška prvaka v maratonu.
Marko Škarja (Energijateam.com) je dobil kategorijo master 1, ni pa bil najhitrejši master sploh, saj ga je za nekaj minut ugnal zmagovalec kategorije master 2 Krešimir Franić (Opatija). V slednji kategoriji je bil 3. Denis Dodič (Orbea Geax).
Vrstni redi

Uvodna fotografija sodi k novički “BPS vikend”, foto bike-park-slovenia.com

Kamplc Enduro Pro vabi
Prijave za drugi slovenski enduro sezone, daljšo (Pro) preizkušnjo Kamplc enduro v bike parku Javornik, ki bo naslednjo nedeljo, 26. avgusta, so odprte na mtb-javornik.si. Štartna lista se sestavlja po lestvici s prve dirke.

AA6 Mokrine
Sobotni vzpon na avstrijskem Koroškem iz Šmohorja na Mokrine je bil šesta in zadnja preizkušnja pokala Alpe-Jadran “v gorskem kolesarstvu”. Kamnik je bil sicer letos v koledarju kljub temu, da Calcit ni sprejel pogojev serije, naposled pa v Kamniku niso podelili točk.
Na Mokrinah so od Slovencev v svojih kategorijah zmagali Matevž Govekar (U13, Orbea Geax), Blaž Govekar (U15, Orbea Geax) in Marjan Jauk (master 3, Ganesha team).
Vrstni redi (PDF)

BPS vikend
4. in 5. avgusta je imela spletna stran bike-park-slovenia.com svoj prvi vikend, dvodnevno furanje na dveh lokacijah – na Čelešnku in Javorniku. Reportažico najdeš tukaj

Panonski izziv, 13ič
Naslednji teden bo v Osijeku potekal že trinajsti Pannonian Challenge, največji festival freestyle skejtanja, rolanja in beemiksa na našem koncu sveta. Zadnji dan, v nedeljo 26. avgusta, je na sporedu dirt (tudi za 26″) in že tradicionalno tudi dvoboj oziroma 4X.
Kot dirt gosta prireditelji omenjajo Mislava Mironovića in Nemca Bennyja Korthausa, v 4X pa bivšega svetovnega prvaka in letos zmagovalca 4X Pro Toura Tomaša Slavika, Dropbike omenja celo Michala Prokopa. Seveda bo tudi kup Slovencev.
2012.pannonian.org
Napoved na dropbike.com

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam