Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
5. avgusta 2013

Naslovnica by Klemen Humar, glavni akter Kristjan Vreček, lokacija Specialized Bike Park Pohorje. Notri pa o parkih, novostih za 2014, superlahkih komponentah, Thomasu Frischknechtu … celo o pivu.

Vsebina tokratne številke Bike magazina prinaša:

Sveže novice iz kolesarskega sveta ter prve izmed uradno predstavljenih novosti večjih proizvajalcev. Vse to na devetnajstih straneh (8+11).

Osrednja tematika so vsekakor slovenski kolesarski parki. Slike, kratki opisi, tehnični podatki o progah, izjave obiskovalcev. Vsega za enajst strani.

Včasih se je v kolesarski industriji pri najlažjih in najboljših izdelkih govorilo, da je cena grama teže kolesa enaka enemu evru. No, danes ni več tako, cena grama že krepko presega vrednost enega evra, teže koles pa strmo padajo. Članek za vse tiste, ki vam je nižja teža glavno vodilo pri ”pimpanju” kolesa.

Lightweight, znamka, ki je sinonim za nizko težo, kvaliteto in prestižnost. Na obisku v tovarni obročnikov, ki ima sedež v nemškem Friedrichshafnu.

Kako je videti dirkaški vikend skozi oči tekmovalca? Podroben zapis in nasveti izpod tipkovnice Žige Pandurja.

Ste zamudili dvojni vzpon na legendarni Alpe d’ Huez na 100. izvedbi dirke po Franciji? Fotoreportaža Nejca Vesela.

Portret legende. Tokrat vinogradnik ter zmagovalec osemnajstih dirk za svetovni pokal v gorskokolesarskem krosu – Thomas Frischknecht.

Osnove razvoja kolesarskega treninga: koordinacija, agilnost in ravnotežje. Vse to za izboljšanje tehnike vožnje s kolesom.

Videti je, da poletne številke športnih revij ne morejo mimo člankov o pivu. Pivo in rehidracija po treningu.

Kot nalašč za poletno turo oziroma kolesarski izlet. Kolesarski potep po obronkih triglavskega narodnega parka s Tadejem Valjavcem. Pa ne na specialki, ampak na gorskem kolesu!

Klateško kolesarjenje. Nova zvrst kolesarjenja ali novo odkrivanje poti s kolesom. Več o zgodbi Uroša Severja, ki jo je napisal Dejan Ogrinec.

Če se ravno odpravljate v Dalmacijo, vam bo vsekakor koristil nasvet za kolesarsko turo. Sv. Ilija, najvišji vrh dalmatinskega arhipelaga, skoraj tisoč metrov nad morjem in epskimi razgledi.

In za konec še predzadnja stran. Tema? Nenavadna kolesa in “kolesa”.

Uvodna fotografija je montaža naslovnice (foto Klemen Humar) in uvodne fotografije teme o domačih bike parkih (foto Rogla).

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam