1. februarja 2011

Kalči zdaj član, Mohor na mestu predsednika odbora za MTB in BMX. Rajko Novak 3. v 6. krogu zimske lige v Istri. Jeras in Čerin na BMX treningu na Slovaškem. XC pokal Alpe-Jadran 2011.

Mohor Vrhovnik v.d. predsednika OGK
Po krajšem času nedelovanja odbora za gorsko in BMX kolesarstvo Kolesarske zveze so včeraj na seji v Ljubljani za vršilca dolžnosti predsednika odbora izbrali dosedanjega člana odbora Mohorja Vrhovnika iz kamniškega Calcit bike teama. 23-letnik, ki se je po zgodnjem zaključku sicer obetavne tekmovalne kariere v krosu posvetil delu v domačem klubu in nato tudi v zvezi, pravi, da bo gorsko in BMX kolesarstvo vodil v smeri, ki si jo je odbor zastavil že z začetkom mandata, da pa namerava izboljšati delovanje in učinkovitost odbora. Mohor je nazadnje kandidiral tudi za mesto reprezentančnega selektorja. Dosedanji predsednik Damjan Kalčič – Kalči ostaja v odboru kot član.
Nocoj je v studiu mtb.si odgovoril na nekaj vprašanj.



Novak 3. v Sutivancu

Na 6. preizkušnji 4. zimske lige Svera v Sutivancu v Istri je minulo nedeljo zmagal Saša Vidović (BK Buzet) pred Željkom Ujčićem (BK MTB Istra Pazin), na tretjo stopničko pa je končno stopil Slovenec. To je bil Rajko Novak (Calcit bike team), ki je hkrati zmagal med starejšimi od 40 let.
Dirka je bila relacijska na 15,3 km dolgi trasi, ki pa je v blatnih razmerah le prvi trojici dala manj kot 50 minut dela. Vidović se je z zmago utrdil v vodstvu lige.
Sedma dirka bo že kros to nedeljo v Rovinju. (vir Cro MTB press info by Pop)

Jerry & Čero pod streho
Da bodo tole skoraj Calcitove Tahitre, dodamo še povezavo na poročilo (z videom) Tomaža Jerasa in Anžeta Čerina z BMX treninga v dvorani v Šenkvicah na Slovaškem. Gleeeeej >>

AA XC 2011
Znan je koledar pokala Alpe-Jadran za letošnjo sezono.
16./17. april – Spilimbergo (Ita) XCM
25. april – Monte Prat (Ita) XCO
15. maj – Afritz (Avt) XCO
12. junij – Paularo (Ita) XCM
2. julij – Kamnik (Slo) XCO
31. julij – Trbiž-Višarje/M. Lussari (Ita) XCP/vzpon
7. avgust – Šmohor/Hermagor (Avt) XCP/vzpon
18. september – Beljak (Avt) XCO

Sledite nam