Biznis, A2U
11. julija 2023

Musguard z novim izdelkom, Merida z rastjo, Ideal in Helen of Troy z rahlim padcem, Tune in Pinarello z drugima lastnikoma.

A2U

Kolesarski trgovec s trgovinami v Ljubljani, Šenčurju in Kopru je dobil novega večinskega lastnika. 80 odstotkov podjetja je kupil Holding Aventura, ki ima v svojem portfelju lastništvo v družbah Nomago, Big Bang, Nautički centar Liburnija, Sancta Domenica … Več na finance.si, Holding Adventura na adventura-investments.com.

Musguard

Slovenska blagovna znamka, ki je pred časom v svet poslala zložljive blatnike, ki so postali pravi hit, sedaj z novim izdelkom – bikepacking “prtljažnikom” za na krmilo. Zopet odlična ideja in dodatek, ki bo zagotovo našel veliko uporabnikov. Izdelek so predstavili tudi pri bikerumor.com, ostale informacije najdeš na int.musguard.com.

Pinarello z novim lastnikom

Skupina L Catterton, ki je delno v lasti konglomerata luksuznih blagovnih znamk LVMH, med drugim tudi Louisa Vuittona, se je odločila prodati svoj lastniški delež kolesarske znamke Pinarello. Večinski lastnik Pinarella so bili od leta 2017 dalje, sedaj naj bi ga prodali milijarderju Ivanu Glassenbergu, in to za 200 milijonov evrov. bicycleretailer.com.

Biznis: sportR na Vič, Sergej za Cannondale in GT

Tune pod okrilje Carbovation

Carbovation, nemško podjetje v lasti Murtfeldt Composites, ki poleg kolesarstva deluje tudi v vesoljski in medicinski industriji, je objavilo, da so postali lastniki blagovne znamke Tune, znamke, znane po ekstremnolahkih kolesarskih komponentah. Carbovation je že lastnik znamke obročnikov Lightweight. Na pinkbike.com.

Ideal Bike Corporation

Tretji največji proizvajalec koles na Tajvanu je v prvi četrtini letošnjega leta beležil padec prodaje. Ta znaša 1,8 odstoka in ne vpliva na podslovanje podjetja. Je pa bolj zaskrbljujoče to, da Idealova hčerinska družba Ideal Europe Sp zo.o. s sedežem na Poljskem beleži izgubo skoraj 7 milijonov evrov, a ne zaradi slabega poslovanja, temveč zaradi insolventosti enega njihovih največjih kupcev, podjetja Advanced Sports GmbH. Na bike-eu.com.

Merida

Drugi največji tajvanski proizvajalec koles Merida Industry Co. Ltd je v prvem četrtletju beležil za več kot 250 milijonov evrov prometa, kar je za 2,8 odstotka več kot v enakem pobdobju lani. Več.

Helen of Troy

Lastnik blagovnih znamk Hydro Flask in Osprey je sporočil, da je njihova “outdoor” divizija, ki vključuje ravno ti dve znamki, v prvem četrtletju zabeležila 7,3-odstotni padec prodaje. Klik.

Thun

Nemški proizvajalec gonilnih ležajev Alfred Thun GmbH, ki slovi po tem, da je vse “Made in Germany”, se je odločil, da po treh desetletjih premora zopet začne izdelovati gonilke – komponente, po katerih so bili znani že v devetdesetih letih. Tako bodo z letom 2025 na trg poslali več tipov gonilk, nekatere bodo namenjene le za e-kolesa. thun.de.

Naslovna fotografija A2U Bikes

Preberi še

Biznis

Sledite nam