7. januarja 2015

Najboljši ml. član v mtb krosu še vedno za Calcit, na cesti za Radensko, Feri bo v UTT predvsem delal. Pa še Slovenca solidno na SP veteranov v ciklokrosu, izbor športnikov Koroške, intervju s predsednikom HBS.


Krajnc tudi na cesto

Grega Krajnc, v lanski sezoni najboljši Slovenec v krosu med mlajšimi člani do 23 let, bo v sezoni 2015 nosil tudi dres cestne ekipe Radenske. A Šentjurčan ne bo šel povsem po sledeh starejšega kolega iz kamniškega Calcit bike teama Roka Korošca, ki je povsem presedlal na cestno kolo, saj bo ob tem tekmoval tudi še na gorskem kolesu za Calcit.
“Za mano je že kar nekaj skupnih treningov na cestnem kolesu, dosti stvari sem se že navadil. Spoznal sem nove ljudi, dobro so me sprejeli. Dogovor z Radensko je tak, da me boste skozi celotno leto lahko spremljali tudi na gorskem kolesu v dresu Calcit bike teama, saj bom vozil cestno in gorsko kolo. Prvo leto na cestnem kolesu bom nabiral izkušnje. Upam, da dobim dosti priložnosti za nastope, saj se na dirki naučiš največ. S trenerjema Markom Polancem in Lukom Želetom smo že napravili kolendar cestnih in gorskih dirk ter ga optimalno združili,” pravi Grega

Grega na uvodni fotografiji na lanskem Kamniškem krosu, foto prijavim.se

Ferenčak v UTT
Kranjčev kolega iz Calcita Urban Ferenčak, nekdanji državni prvak v krosu med ml. člani, ki se je prav tako kot Krajnc že poskušal tudi na cesti, pa je prvega dne novega leta na svoje profilu na Facebooku objavil, da bo letos “delal, pomagal in dirkal (v tem vrstnem redu) za Unior Tools Team”. Urban, ki je bil že član tujih ekip Torpado Surfing Shop in Salcano, se je lani odlikoval predvsem v eliminatorju. Podrobnosti o vseh novostih v UTT kmalu!

Slovenca na (veteranskem) SP v ciklokrosu
V kraju Gossau v Švici je bilo minuli konec tedna svetovno prvenstvo v ciklokrosu za veteranske kategorije. Nastopila sta dva slovenska kolesarja – Iztok Kuret je bil v razredu od 45 do 49 let klub vrsti težav 15., Dušan Hajdinjak pa med 40 do 44-letniki 20.
Stran prvenstva in poročilo na prijavim.se

12. izbor športnikov Koroške
Koroški portal e-karizma.com izbira špornico in športnika Koroške za leto 2014. Med nominiranci je zopet vrsta gorskih kolesarjev: Robert Kordež, Nace Krivonog, Peter Mlinar, Rok Naglič, Vid Peršak in Aleš Virtič, med perspektivnimi pa Luka Bosman, Teo Pečnik in Tomaž Šinigoj. Razglasitev bo 30.januarja v Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem.
Glasuj tukaj

Čotar v intervjuju
Kdo je mož za istrskim kolesarskim turizmom in tudi prireditvami, zdaj še predsednik hrvaške kolesarske zveze? Nekdanji evropski prvak v cestnem kolesarstvu med ml. člani Martin Čotar v intervjuju na biker.hr

Sledite nam