13. julija 2010

Vabimo te na navijaški avtobus na trojni sv. pokal v Val di Sole. Dolomiti Superbike: odstop Noča, 3000+ udeležencev, dobro Lindič in Anderluhova. Slovenci “sandbaggajo” na tujem? Ja, tokrat le dve novički in rojstni dnevi …

Prihod Nina Schurterja na cilj na SP 2008 v Val di Sole - da, za nas je bila tam pomembnejša zmaga Tanje Žakelj, ampak tale boljše prikazuje vzdušje na prizorišču (foto Grega Stopar)

Prihod Nina Schurterja na cilj na SP 2008 v Val di Sole – da, za nas je bila tam pomembnejša zmaga Tanje Žakelj, ampak tale boljše prikazuje vzdušje na prizorišču (foto Grega Stopar)

Štart na Dolomiti Superbike - poglej kolono nad štartnim lokom (foto dolomitisuperbike.com)

Štart na Dolomiti Superbike – poglej kolono nad štartnim lokom (foto dolomitisuperbike.com)

Z avtobusom na trojčka
Koliko je v letošnjem svetovnem pokalu “trojčkov” z dirkami v vseh treh disciplinah (XCO/DHI/4X)? Dva: eden 31, julija in 1. avgusta v Val di Sole v Italiji in drugi mesec dni pozneje v ZDA. Hmmm, katerega bi šli gledat?
Tabližnjega seveda, zlasti če KD Rajd/Unior Tools Team tja organizira dvodnevni izlet z avtobusom. Prevoz in nočitev z zajtrkom za 69 evrov. Vstopnine pa ni. Pohiti s prijavo in pojdi navijat za naše najboljše v treh disciplinah!
Program (PDF) >>
Tema na Tabli >>

Dolomiti Superbike – Noč na tleh
Minuli vikend je bil na vrsti eden največjih mtb maratonov na svetu, Dolomiti Superbike s štartom in ciljem v Villabassi/Niederdofu na Južnem Tirolskem. Na vseh trasah je nastopilo več kot 3000 kolesarjev, od svetovnih asov do ljubiteljev. Kot vedno je bilo med njimi tudi nekaj Slovencev. Naš glavni adut Lenart Noč (E-Fun team) je nastop na najdaljši, 199 km dolgi trasi, žal zaključil s padcem proti koncu druge ure. “Na začetku mi je šlo zelo dobro, kolesaril sem ob poznejšemu zmagovalcu Ursu Huberju in drugimi na čelu. Potem se mi je poznala utrijenost z EP v maratonu in DP v krosu in sem v vzponu izgubil stik z njimi ter jih skušal v spustu spet ujeti …”, je povedal Lenart, ki je pri tem lovu utrpel pretres možganov in vrsto odgrnin in ureznin, tudi po obrazu, tako da je dobil tudi nekaj šivov in ta teden preživlja na bolniški.
Najhitrejši Slovenec na 119 km je bil Primož Lindič (MTB Koroška), 4. v kategoriji hobby 2 in 51. absolutno med skoraj 2000 uvrščenimi moškimi, kar se ne sliši tako slabo.
Natalija Anderluh iz istega kluba je bila 14. najhitrejša med ženskami na 119, zanimivo pa je, da je imetnica licence kategorije elite hkrati s polurno prednostjo zmagala med rekreativkami v “hobby” razredu.
Vsi vrstni redi Dolomiti Superbike >>
Če prebrskaš še vrstne rede maratona Sella ronda Hero izpred dveh tednov, morda tudi tam med rekreativci najdeš kakšnega iz slovenske “elite”. Pa Slovenca, ki je v “hobby” kategoriji drugouvrščenega prehitel za skoraj celo uro.
Potem poguglaj še izraz “sandbagger”.

Sledite nam