19. maja 2016

Nov spust s Krvavca, z 9 km najdaljši v slovenskih parkih, je odprt.

Včeraj je bilo na Krvavcu veselo. Tudi vreme je sodelovalo ob otvoritvi nove mtb proge Muci, ki je z 9 km spusta na 850 m višinske razlike najdaljša v slovenskih parkih. Tudi če je 9 km “bruto” dolžina, ki vključuje vsaj 2 km povezav po makadamski in asfaltni cesti.

Z otvoritvijo je Krvavec uradno odprl poletno sezono, ko poleg gorskega kolesarjenja ponujajo še devet aktivnosti. Prišel je župan Cerkelj, prišli so novinarji z ošiljenimi svinčniki, fotoaparati, mikrofoni in kamerami, ter prišli so tudi gorski kolesarji, da so se spustili po malce mastnem Muciju.

In bili so vsi vodilni s Krvavca. Vedo, da lahko iz poletja iztržijo še veliko več in kolesarji so pomemben del te zgodbe, so povedali. Zato tudi vlagajo. Po lani odprti progi Rock’n’flow zato letos še lažji Muci, ki je primeren za širši krog kolesarjev.


Skupaj imajo tako na Krvavcu že 27 km označenih kolesarskih poti – poleg Rock’n’Flow in Mucija še začetniški Bambino trail ter dva kroga za kros.

“Proga Muci je narejena izključno z ročnim delom,” je poleg vsega, kar ste pri nas že prebrali, tokrat povedal graditelj Anže Bizjak – Bizi. “S tem smo dosegli, da je bil vpliv na naravo čim manjši, hkrati pa ohranili izgled naravne proge, ki je bistveno lažja od proge Rock’n’flow, še vedno pa zahteva osnovno gorsko kolesarsko znanje. S tem projektom smo zaključili prvi sklop ureditve gorsko kolesarskih poti na Krvavcu.” Potem se je tudi odlično jedlo in še malo kolesarilo.

www.rtc-krvavec.si

Preberi še
Muci trail – trije kilometri več do doline
Bike park Krvavec od 7. maja

Na uvodni fotografiji evropski in državni prvak v spustu Jure Žabjek. Vse fotografije Klemen Humar.

Spodaj prispevek na Planet TV, tukajle pa še na 24ur na POP TV

Sledite nam