24. julija 2013

Po koncu Transalpa, napoved nedeljskega XCM Učka, Ramšak drugi na maratonu za Haiti, iz lige B4X, še enkrat PRH, hrvaški XCO prvaki, Kalan sekretar KZS, At-Hu-Si BMX prvenstvo z videom.

Transalp
Ob Gardskem jezeru se je v soboto končal še en čezalpski ep Transalp. Zmagovalca sta Markus Kaufmann in Jochen Kass pri moških ter Sally Bigham in Borghild Loevet pri ženskah. Slovenska mešana dvojica Natalija Anderluh in Matej Kainz (Bicikl.com prek Alp) je v svoji kategoriji dirki zaključila na 14. mestu, pri moških pa sta bila Matic Meglič in Vital Pretnar (Moovme) 122. Zadnje med poročili na bicikel.com

Na uvodni fotografiji: takole je Natalija sledila Mateju čez Alpe, očitno nista samo trpela. Foto bike-transalp.de

V nedeljo vroča na Učki
Medtem ko se doma pripravljamo na sobotni Back Hole maraton v Črni, so v Lovranu že nared za nedeljski osmi MTB maraton Učka, ki šteje tudi za serijo UCI. Po predprijavah sodeč bo na štartu 86,5 km trase z 2.706 v.m. petdeseterica članov iz trinajstih držav, med njimi tudi Slovenci z Lenartom Nočem in Borutom Ramšakom. Lanskega zmagovalca Matthiasa Leislinga (Nem) bo izzvala četa Poljakov, kakšen Italijan in še kdo, zlasti s Poljakinjami bo konkurenca zanimiva tudi pri članicah. Slovenci bomo lepo zastopani tudi v veteranskih kategorijah.
Seznam prijavljenih

Ramšak 2. na maratonu za Haiti
Že 21. dirko “za Haiti” v Zompitti pri Vidmu je na 57 km trasi s 1600 v.m. dobil Marco De Polo (Full Dynamix) z dobro minuto prednosti pred Mariborčanom Borutom Ramšakom (Ganesha team). Visoko sta med 178 uvrščenimi končala še Tomaž Volčič (KK Pantal) na 6. in Aleš Boškin (DEŠ Fleš) na 7. mestu, hkrati 2. in 3. v razredu “senior”. Točkovanje Friuli Challenge še ni objavljeno, a Volčič naj bi pred nedeljskim vzponom na Višarje prevzel vodstvo v kategoriji master 1. Vrstni redi

Iz lige B4X
Minuli konec tedna so nad Kobaridom odprli dirt park Livek, v blogu poroča Nejc.
Tu je še uradna galerija zadnje dirke v dvoboju na Ravnah pri Šoštanju.
Na strani lige so začeli predstavljati tekmovalce, tu izveš vse o Tadeju Zaljuberšku.

PRH BMX/MTB
Še enkrat se vračamo na tolminski festival Punk rock holiday, na katerem so nastopili fristajlerji na 20- in 26-palčnih kolesih. Poročilo je pripravil Filtrmag.

Novi in stari hrvaški XCO prvaki so …
Minuli konec tedna so v Pakracu podelili naslove hrvaških prvakov v olimpisjekm krosu. Novi članski prvak je Đani Simčić (BGL Tuškanac), pri članicah je naslov ostal pri Andrei Kiršić (BK Keindl Sport), pri mladincih pa ga je suvereno osvojil Sandi Bažon (BK Keindl Sport). Poročilo Tomasa Katalenića na biker.hr

Kalan je sekretar
Aleš Kalan, dosedanji predsednik odbora za cestno kolesarstvo, je novi generalni sekretar Kolesarske zveze Slovenije. Kot kandidata ga je predlagal predsednik Tomaž Grm.

At-Hu-Si BMX Muehlen
V Avstriji se je minuli konec tedna za točke avstrijsko-madžarsko-slovenskega spopadlo več kot 100 tekmovalcev. V članski konkurenci je Tilen Frank v dirkah prvenstva osvojil 4. (sobota) in 3. mesto (nedelja), v sobotni večerni nočni dirki pa je bil drugi.
Naslednji dirki prvenstva bosta 31. avgusta in 1. septembra v Mariboru, to bo BMX dogodek sezone v Sloveniji.
Vtis o zdušju v Muehlnu pa v videu:

Sledite nam