31. avgusta 2011

Lovše zmagovalec drugega krosa na Cerknem. Pristovniku v Karlovcu prva zmaga. Vrstni redi pokala mladih Črni Vrh nad Idrijo. Tanko in Fekonja asa dirta pri Ribnici. Sokol avgust/september. Športni filmi v Solkanu. Video: Slovenci na enduro pokalu narodov.

Lovše najhitrejši nad Cerknim
ŠD Pedal s Cerknega ni le prireditelj posrečene pokalne dirke v spustu, v nedeljo so že drugo leto zapored izvedli tudi kros v smučarskem centru Cerkno. Na štart so dobili državnega prvaka Mateja Lovšeta (Uni Team) osebno. Matej je na 4 km dolgem krosu na nadmorski višini nekaj čez 1200 m seveda tudi zmagal pred Klemnom Šimnovcem (Ganesha) in Petrom Zupančičem (Calcit bike team GT).
Udeležba je bila sicer pičla, Cerkno pa si v prihodnje želi močne dirke v krosu. (vir T.K.)
Poročilo na strani ŠD Pedal

Na uvodni fotografiji iz SC Cerkno namesto zmagovalca tokrat edina ženska udeleženka Maša Ceglar, ki v elegantnem slogu sledi kolesarju pred seboj. Foto Boris Drešček.

V Karlovcu prva zmaga za Pristovnika
Kolesar ekipe Orbea Geax Blaž Pristovnik je na dirki v krosu XCO Dubovac v Karlovcu dosegel svojo prvo zmago. V skoraj dve uri dolgi dirki je bil za minuto in 45 sekund hitrejši od Nejca Černilogarja (KK Završnica) na drugem mestu, tretji je bil Hrvat Đani Simčić (BGK Tuškanac), četrti Filip Turk (BBK Šišmiš) in peti naslednji Slovenec Boštjan Hribovšek (Calcit bike team GT). Luka Vrankar (Calcit bike team GT) je dobil oslabljeno dirko mladincev, Korošca Tomaž Kotnik in Rok Naglič (oba KK Ravne) pa sta bila prva dva v dirki ml. mladincev. na najvišjo stopničko je od Slovencev stopil še Rajko Novak (Calcit bike team GT) med veterani nad 40 let. Če so si zmagovalci privoščili kaj karlovačkega piva, nismo izvedeli.
Vrstni redi (PDF)

XC pokala mladih na Črnem Vrhu
V soboto so se gorski kolesarji mlajših kategorij merili na deseti in predzadnji pokalni dirki v krosu na Črnem Vrhu nad Idrijo.
Vrstni redi
Pokalne lestvice še niso na voljo

Tanko in Fekonja asa dirta
Sobotni dirt session v Dolenjih Lazih pri Ribnici v organizaciji KK Ribn’čan je dobil gostitelj osebno – Primož Tanko pred Mariborčanbom Domnom Fekonjo in gostom z avstrijske Koroške, Celovčanom Lukasom Kolmannom. Nagrado za najboljši trik je odnesel Fekonja za skok 720. Kratek video za vtis – duet Fekonja in Tanko

Sokol avgust/september
Za studijsko tekaško naslovnico nova dvojna številka revije Sokol prinaša naslednje mtb vsebine:
– o bike kampih v Kranjski Gori s fotografijami s “senior kampa”
– dvostranska predstavitev slovenske mednarodne mtb ekipe Unior Tools Team
– nekaj fotografij in vrstic Grega Stoparja z rastočega sejma Bike Expo v Muenchnu
– elektronsko prestavljanje (na cesti) je zdaj cenejše, saj je pri Shimanu seglo v skupino Ultegra
– Pinarello 2012
– nekdo (žal ni podpisan) je preskusil plašne Continental X King v širini 2.2
– preizkušena kolesa: cestni BMC Roadracer SL01 in Pinarello Dogma, polnovzmeteni velikokolesnik Specialized Epic Comp 29, jekleni trdak Niner S.I.R. 9 in tricikel Ctrike Expedition
– Nataša Prah je kolesarila na Tromejo
– Denis Cindro poroča z mtb osvajanja z grškega otoka Karpatos

Life Cycles v Solkanu
Filmu lanskega leta lahko rečete tudi lanski sneg. A kdor ga še ni videl na velikem zaslonu, pa mu je Solkan pri roki, lahko izkoristi priložnost ta petek, ko bodo film po pol deveti zvečer zavrteli v okviru gostovanje bovškega filmskega festivala (BOFF) na dneh športov v naravi v kajakaškem centru.
Na ogled je še vrsta dobrih športnih filmov, med drugim evropska premiera smučarskega filma Retallack. Vstopnine ni! Več na strani KK Soške elektrarne

Slovenia Enduro Team
Za na dno pa tokrat končno sestavljen filmček slovenske ekipe na nedavnem pokalu narodov v mtb enduru v Sauze d’Oulx z razmišljanjem Sebastjana Stresa (jep, je bil pod stresom).

Sledite nam