26. maja 2010

Zaradi slabe vremenske napovedi prestavitev gravitacijskega DP na julijski termin. Outdoor show: Novak pred Vauhom. BMX EC Weiterstadt. Petra Norris. BMX sešn Lj. Vrankar zmagovalec v Afritzu, Budin v Crikvenici. Koroški pokal #3. Vzpon Mb Pohorje. Pokal OKI. Sokol maj. Demo Vipava: Foes, Tomac, Pronghorn. www Itak bike fest. Calcitova statistika. Ružička v UCI.

DP prestavljeno

DP prestavljeno

Najhitrejši v Kobaridu (foto KK Črn trn)

Najhitrejši v Kobaridu (foto KK Črn trn)

Skupina v Weiterstadtu, brez naših (foto Domen Peček)

Skupina v Weiterstadtu, brez naših (foto Domen Peček)

Luka Vrankar, mladinski zmagovalec Afritza (foto GS)

Luka Vrankar, mladinski zmagovalec Afritza (foto GS)

Ker ni bilo bojazni, da bi bilo treba stopit na tla, si je Dejan Vračič na Strojno lahko privoščil bele galoše (foto Kalči)

Ker ni bilo bojazni, da bi bilo treba stopit na tla, si je Dejan Vračič na Strojno lahko privoščil bele galoše (foto Kalči)

Majski Sokol

Majski Sokol

Avantrail se je pred dnevi predstavil v Kobaridu

Avantrail se je pred dnevi predstavil v Kobaridu

Nino Ružička v Švici

Nino Ružička v Švici

Prvenstvo 4X/DHI v juliju
Ne pomnimo, da je kdo zaradi slabe vremenske napovedi prestavil dirko (razen kakšne rekreativne veselice). pa smo doživeli tudi to. Namesto ta konec tedna bo državno prvenstvo v 4krosu in spustu na Mariborskem Pohorju 10. in 11. julija, na termin odpovedanega DH na Javorniku.

Outdoor show: Novak pred Vauhom
Asfaltni dvoboj na kobariškem športnem festivalu je dobil Luka Novak (Enduro Maxxis), ki je v velikem finalu premagal Mirana Vauha (Črn trn). V malem finalu za 3. mesto je Lovro Dejak (Ribn’čan) premagal Žigo Kneza (Rajd).
Več v poročilu na strani KK Črn trn >>
Tema na Tabli >>

BMX EC Weiterstadt
Na peti in šest dirki evropskega prvenstva v BMX dirkanju v Nemčiji je bil najuspešnejši Slovenec Tomaž Jeras. Oba dneva se je v kategoriji cruiser 30/39 v finale uvrstil kot drugi, tam pa mu je šlo nekaj slabše in je končal na 7. in 4. mestu.
Luka Kljun v kategoriji 13/14, Neža Knez pri članicah in Tilen Frank pri članih elite se niso prebili v finalne vožnje. Tilen zaradi obnove stare poškodbe rame v nedeljo ni nastopil.
Poročilo na strani KK Ribnčan >>
Vrstni redi na strani KZS >>

MTB Petra Norris
Tole je bila mtb novica ponedeljka. Vsaj v kroniki. Poškodovano kolesarko so na Tolminskem našli naslednje jutro. Fanta pa ni skrbelo, ker je žilava ko’ Chuck Norris. Ma kaj, ko Petra Majdič. Upajmo, da se je tudi v bolnišnici vse dobro izteklo. Poroča 24ur >>

BMX proti dežju 1:0
V soboto so po dveh prestavitvah zaradi dežja končni izvedli Urban Roof BMX Sešn v ljubljanskem skejtparku. Par plohic je sicer bilo, ampak udeležba je bila dobra in furanje tudi. Tako je ravno Rok Simčič, punks iz Logatca, ki je ustvarjal tudi na mokri podlagi, na koncu dobil nagrado za Trick od the day: look back x-up lander 180 out na benku.

Vrankar do prve mednarodne zmage v Afritzu
V peti dirki pokala Alpe-Jadran v krosu v Afritzu na avstrijskem Koroškem so od Slovencev na najvišjo stopničko stopili Luka Vrankar (Calcit bike team) pri mladincih, Nejc Černilogar (Surfing shop) pri mlajših članih do 23 let in Tine Zupan (KRK Sova Scott) v kategoriji master 5. Černi’ je bil sicer četrti v članski dirki, ki jo je dobil Italijan Marco Ponta, Robert Kordež (MBK Orbea) je bil drugi.
Vrstni redi na strani pokala >>
Prenesi vse vrstne rede v PDF sobota – mlajše kategorije >>
nedelja – AJ >>

Budinu še ena hrvaška zmaga
Matjaž Budin (MBK Orbea) je zmagovalec članske dirke na nedeljskem XCO Podbadanj v Crikvenici. Več kot 4 minute sta za njim zaostala Đani Simčić (BGK Tuškanac) in Pavao Roset (BK Kalorija).
Vrstni redi >>

Koroški pokal #3
Trteji vzpon koroškega pokala je bil minulo soboto iz Mislinje na Komisijo. Najhitrejša sta bila dva “elitovca”, ki zaradi pravil ne dobivata pokalnih točk – Natalija Anderluh (MTB Koroška) in Dejan Vračič (Ganesha team). V vodstvu pred četrtim vzponom, ki bo že to soboto na Sv. Jernej nad Muto, ostajata Avstrijka Roswitha Hense Simenko in Iztok Dogša (Ganesha).
Poroča MTB Koroška >>

V soboto vzpon na Mariborsko Pohorje
Na Sv. Jernej bodo Korošci varni pred Ganesho, saj bodo imeli modro-rumeni “svoj” vzpon na Mariborsko Pohorje, ki šteje tudi kot DP vojske in policije. Več >>

OKI, tretjič: Cerkno
Tretja preizkušnja Otroškega kolesarskega izziva (OKI) bo jutri, v četrtek 27. maja na Cerknem, kamor so jo preselili s Črnega Vrha. Več na strani serije oki.cult.si

Sokol maj
Prejšnji mesec smo pozabili na revijo Sokol. Zdaj so oni pozabili na nas, saj revije ni več v naš nabiralnik. No, pa tudi mi smo an njih, dokler se ni izvod naključno pojavil na mizi. Pa pred koncem meseca poglejmo, kaj so napisali:
– Jaka o novostih pri Shimanu za leto 2011;
– izpovedi slovenskih udeležencev etapne dirke Cape Epic;
– Miha je pregledal ponudbo in novosti v slovenskih bikeparkih;
– Jaka je pobrskal med kolesarskimi oblačili za letošnje poletje;
– Tomaž je jezdil kolo Cannondale RZ One Twenty 2;
– Denis je poročala s potepanja po La Palmi;
– tadrugi Miha je kolesaril (bolj po asfaltu) po Južni Afriki;
– Gregor Klemenčič in Miha Erman sta skupaj opravila odličen intervju z iranskim spustašem Mehdijem;
– Nataša je odkolesarila na Celjsko kočo.

Demo dan Vipava: Foes, Tomac, Pronghorn
Predstavitveni dnevi trgovcev s kolesi in opremo, na katerih lahko kolesa brezplačno preskusijo ne le novinarji in vi-aj-piji temveč tudi potencialni kupci, so dobrodošla reč.
To soboto, 29. maja, se na tak način predstavlja ajdovski Avantrail. Pri športnem centru na Gradiški turi pri Vipavi vas od 9. ure čakajo vodič po lokalnihpoteh, serviser in naslednja kolesa: Foes 2:1 FXR in 2:1 Pro lite (oba vel. M); Tomac Automatic 120 XT1 (M) in Snyper 140 TR2 (L); Pronghorn VO2 1.3 XC in Trail 150 1.3 (oba M).
Več informacij pri Urošu na mailu in tel.: 040 382 766

Stran za Itak bike fest
Zaživela je spletna stran za eno najtežje pričakovanih prireditev sezone: Itak bike fest, ki bo 17. in 18. julija v Kranjski Gori združil kros in spust za Pokal Slovenije. www.itakbikefest.eu

Calcitova statistika
Tekmovalna sezona se je komaj dobro začela, pa je Calcit bike team že pripravil statistiko dosedanjih uspehov svojih tekmovalcev. 48 zmag, 30 drugih mest, 22 tretjih mest … 29 posameznikov na zmagovalnih stopničkah. Beri dalje >>

Nino – trener UCI
Kdo je te dni na trenerskem usposabljanju v svetovnem kolesarskem centru UCI v Švici? Nihče drug kot večkratni hrvaški prvak v spustu Nino Ružička. Več na bicikl.com >>

Sledite nam