19. oktobra 2015

Etapna dirka Brasil Ride tokrat v slovensko-italijanski navezi. Uroš Breški in Cristian Poberai pod imenom Djak Sportful ta teden na polno po južnoameriških brezpotjih.

Brasil Ride

Etapna dirka med 17. in 24. oktobrom postreže s skoraj 600 kilometri in 12500 višinskimi metri vzponov. Kraj dogajanja je nacionalni park Chapada Diamantina v osrčju Brazilije. Težak teren, močna konkurenca in zelo različne etape. Od 20-kilometrskega prologa, preko klasične tekme v olimpijskem krosu, pa vse do dveh krepko čez 100 kilometrov dolgih etap z okoli 3000 višinskimi metri vzponov. Še ena izmed tistih pravih dirk za najbolj vzdržljive in predvsem zelo dobro pripravljene. Dirka dvojic je bila prvič na sporedu leta 2010 in sicer v mesecu novembru. Takoj naslednje leto so zaradi velikega zanimanja datum prestavili na drugo polovico oktobra, vsako leto povečevali število nastopajočih ter ga omejili na številki 500.

Breški poroča:

Po dolgi poti in preko Salvadorja smo v petek prispeli v Chapado Diamantino ali točneje v Mucuge. Po par dnevih morja in lažjih treningih je bil v soboto končno na vrsti prolog.

Dvajset kilometrski krog speljan okrog mesteca je imel ogromno tehničnih odsekov, teren pa po večini gladke skale in mivka. V dobri uri je bilo potrebno držati kar dober tempo in čim bolj tekoče odpeljati spuste. Žal sva startala med zadnjimi ter imela kar nekaj dela s prehitevanji na ozkih stezah.

Prolog sva zaključila na 5. mestu v kategoriji master in nekje okrog 30. mesta absolutno. Glede na promet, ki sva ga imela na progi to niti ni slabo.  Razlike niso velike in čaka nas zanimivo nadaljevanje dirke. V nedeljo nas čaka 147 km dolga etapa s 3300 višinci. Na tej dirki smo se odločili za spanje po hotelih in pousadah, vendar bova danes zaradi zgodnjega jutranjega starta ob 6h in dolžine jutrišnje etape prespala kar v šotorih.

Že jutri nas etapa pelje v nov kraj Rio de Contas. Dolžina etape in višinci bodo že malo bolj razkrili karte in pokazali, kaj smo počeli celo poletje.

www.brasilride.com

Pokrovitelji ekipe Djak Sportful 
Sledite nam