Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
19. oktobra 2015

Etapna dirka Brasil Ride tokrat v slovensko-italijanski navezi. Uroš Breški in Cristian Poberai pod imenom Djak Sportful ta teden na polno po južnoameriških brezpotjih.

Brasil Ride

Etapna dirka med 17. in 24. oktobrom postreže s skoraj 600 kilometri in 12500 višinskimi metri vzponov. Kraj dogajanja je nacionalni park Chapada Diamantina v osrčju Brazilije. Težak teren, močna konkurenca in zelo različne etape. Od 20-kilometrskega prologa, preko klasične tekme v olimpijskem krosu, pa vse do dveh krepko čez 100 kilometrov dolgih etap z okoli 3000 višinskimi metri vzponov. Še ena izmed tistih pravih dirk za najbolj vzdržljive in predvsem zelo dobro pripravljene. Dirka dvojic je bila prvič na sporedu leta 2010 in sicer v mesecu novembru. Takoj naslednje leto so zaradi velikega zanimanja datum prestavili na drugo polovico oktobra, vsako leto povečevali število nastopajočih ter ga omejili na številki 500.

Breški poroča:

Po dolgi poti in preko Salvadorja smo v petek prispeli v Chapado Diamantino ali točneje v Mucuge. Po par dnevih morja in lažjih treningih je bil v soboto končno na vrsti prolog.

Dvajset kilometrski krog speljan okrog mesteca je imel ogromno tehničnih odsekov, teren pa po večini gladke skale in mivka. V dobri uri je bilo potrebno držati kar dober tempo in čim bolj tekoče odpeljati spuste. Žal sva startala med zadnjimi ter imela kar nekaj dela s prehitevanji na ozkih stezah.

Prolog sva zaključila na 5. mestu v kategoriji master in nekje okrog 30. mesta absolutno. Glede na promet, ki sva ga imela na progi to niti ni slabo.  Razlike niso velike in čaka nas zanimivo nadaljevanje dirke. V nedeljo nas čaka 147 km dolga etapa s 3300 višinci. Na tej dirki smo se odločili za spanje po hotelih in pousadah, vendar bova danes zaradi zgodnjega jutranjega starta ob 6h in dolžine jutrišnje etape prespala kar v šotorih.

Že jutri nas etapa pelje v nov kraj Rio de Contas. Dolžina etape in višinci bodo že malo bolj razkrili karte in pokazali, kaj smo počeli celo poletje.

www.brasilride.com

Pokrovitelji ekipe Djak Sportful 
Freestyle gradimo skupaj
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
Sledite nam