Freestyle zaposli
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
11. julija 2012

Noč 39., Anderluhova 22. na maratonu Dolomiti Superbike. XC Energija Mengeš. Mladi v Avstriji, Škarja v Italiji, Vodopivec na RAAMu, Poljak je popotnik, FUNN faca, Čelešnk in Sellaronda Hero v Delu, Mezgec in Vrečer uspešna na cesti.

Dolomiti Superbike
Sobotni Dolomiti Superbike s 4000 udeleženci ostaja eden najbolj priljubljenih in tudi najzahtevnejših na tem koncu sveta. Na obeh trasah (120 in 57 km) je tudi letos nastopilo kar nekaj Slovencev. Na daljši trasi, kjer sta zmagovalca postala svetovni prvak iz leta 2010, Avstrijec Alban Lakata, ter Britanka Sally Bigham, sta se od naših najbolje odrezala Lenart Noč (Ganesha Team) z 39. mestom absolutno in Natalija Anderluh (Bicikel.com) z 22. mestom absolutno in zmago v svoji starostni kategoriji “hobi”. V prvi toterici pri skoraj 1700 uvrščenih moških so bili še Borut Ramšak (Ganesha team) na 47. mestu z le dobrimi 7 minutami zaostanka za Nočem, Primož Lindič (Bicikel.com) na 64. mestu oz. 2. v svoji starostni hobi kategoriji ter Samo Rauter (Ganesha team) na 100. mestu.
Podrobnejši pregled vrstnih redov pokaže, da sta je krajšo traso prevozil le en tandem – in to slovenski! Bravo Aleš in Sara!
Prvo slovenski adut Lenart je šel seveda na višjo uvrstitev, zato ni zadovoljen: “Na štart sem šel z visokimi pričakovanji, na treningu mi je kazalo odlično. Začel sem skupaj z Lakato, lahkotno, potem pa me je kmalu odrezalo. Komaj sem se privlekel v cilj in šel takoj na pregled krvi, ki je pokazal čudne vrednosti, vse kaže na neko vnetje.”
Poročilo na Bicikel.com
Vrstni redi
www.dolomitisuperbike.com

Na uvodni fotografiji Lenart Noč (63), foto Sportograf

Mladi v Mengšu
Dolg od prejšnjega tedna – več kot 90 mladih kolesark in kolesarjev se je na zadnjo junijsko soboto pomerilo v dirki pokala mladih XC Energija Mengeš. Poročilo in fotogalerija na Energijateam.com

Mladi Calcitovi v Avstriji
V nedeljski dirki avstrijskega pokala za mlade na Koroškem so člani Calcit bike teama GT osvojili eno prvo, dve drugi, 4., 5., 6. in 7. mesto. Vrstni redov ni, fotografije pa so pri Calcitovcih.

Spet Škarja …
Popotnik Marko Škarja je bil zopet edini Slovenec (z naše strani meje) na dirki italijanske serije Top Class v Avianu. 4. mesto pri master 2. Poroča pianetamountainbike.it

Luka & Co. tretji na RAAMu
Luka Vodopivec, sicer tekmovalec v krosu pri Orbei Geax, je tako skrmno osvojil tretje mesto med štiričlanskimi ekipami na dirki čez ZDA (RAAM), da je to marsikdo prezrl. Skupaj z Alenom Štucinom, Damjanom Rupnikom in Deanom Bratušem so od zahodne do vzhodne obale izmenjaje prekolesarili v (uradnem času) 6 dni in 20 minut. Edini slovenski predstavniki na letošnjem RAAM so se poimenovali Idrijski poklon Juretu Robiču (Idrija Hommage to Jure Robič). V kategoriji je nastopilo kar 15 moštev.
Stran ekipe
Novica in galerija na Sportalu

Od spustaša do popotnika
Od spustaša do kolesarskega popotnika. Človek in kolo ostaja, vse drugo se precej spremeni. Tako se je prelevil Marko Poljak, ki roma po Evropi. markopoljak.com

FUNN faca
FUNN Slovenija je v svoji nagradni igri z našega RD7 izbral naj FUNN faco.

Čelešnk v Delu
Odličen prispevek Staša Ivanca in fotografa Mavrica Pivka o parku MTB Čelešnk nad Blagovico iz časopisa Delo izpred nekaj dni. Delo.si

Sellaronda Hero na Delo.si
Ko smo ravno pri Delo.si, pa še prispevek Špele Prevc o njenem nastopu na MTB maratonu Sellaronda Hero. Delo.si

Na cesti
Gorski se radi pohvalimo z uspehi “naših” med cestnimi. V zadnjem tednu z Lukom Mezgecem, ki je na etapni dirki okrog jezera Qinghai na Kitajskem dosegel že štiri etapne zmage, pa z Robertom Vrečerjem, ki je na dirki po Avstriji v skupni razvrstitvi zasedel 3. mesto.

Casio GShock
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
Sledite nam