Freestyle gradimo skupaj
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
5. oktobra 2010

Crocodile Trophy Robiču v spomin brez številke 17. Konec meseca Labinjonski maraton. Vzpon Valvasor. Vzpon Bellevue. Turistična borza Natour. Katanec dobil motokros v Dubaju.
Croc brez št. 17
Prireditelji etapne dirke Crocodile Trophy v Avstraliji, ki se začenja 19. oktobra, so objavili, da letos med nastopajočimi ne bo številke 17 v spomin na Jureta Robiča, ki je to številko nosil na lanski dirki.

Labinjonski bo!
Za vse, ki ste lani žalovali, ko so odpovedali “prvo dirko naslednje sezone”, Labinjonski maraton na jugu Istre: prireditev letos bo in to že kar v oktobru! Okej, komaj še v oktobru, v nedeljo 31. t.m. Vse, kar vemo za sedaj, je to, da bo cilj na Fortici, trdnjavi sredi starega mesta Labin.

Buco prvi šampion ‘težakov’ v vzponu
Sobotni vzpon na Valvasorjev dom v izvedbi KK Završnica je bil tudi občinsko prvenstvo Žirovnice, a pomembneje je to, da so (morda prvič na svetu) dodali “težko kategorijo” koles nad 15 kg s časovnimi olajšavami. S časom 26:50 je bil sicer na Valvasorju prvi domači mladinec Matej Razingar, slavo prve zmage pri težkokategornikih pa je odnesel Robert Rakovec – Buco na svojem Norcu Fluid (18-19 kg). Z vračunanim pribitkom ene minute je bil v cilju v času 35:15 pred Žigom Resmanom in Lukom Dolarjem (oba 19+). Mogoče bi jih morali pa spuščati ‘zasledovalno’, s hendikepom že na štartu!? V kategoriji jih je bilo 10.

Po dveh poteh sočasno na Bellevue
Z gorskim kolesom je bil minulo nedeljo na Bellevue na Mariborskem Pohorju najhitreje član domačega kluba Dejan Vračič (Ganesha Team), njegovi kolegi v svetlo modrem in rumenem (ja, Astana ponavlja za njimi) so se zvrstili vse do 6. mesta. In to kljub temu, da je Marjan Jauk štartal na cestno traso, kjer je osvojil drugo mesto.
Zanimivo, da sta bila najhitrejša na obeh trasah skoraj enako hitra – ločilo ju je 36 sekund v korist gorskega kolesarja.
Vrstni redi >>

Od četrtka borza Natour
V četrtek se v Bovcu začenja Natour, borza turistične ponudbe s področja aktivnega oddiha v naravi v Sloveniji, ki jo prireja GIZ za pohodništvo in kolesarjenje. Ponudnikov bo kar 54, med njimi vrsta takšnih, ki pri nas domačim in tujim gostom ponujajo gorsko kolesarjenje in tisto, za kar sami morda mislijo, da je gorsko kolesarjenje. Agentov bo blizu 40, pravi predsednik GIZ Marko Lenarčič, a z nekaj manj zaželenih trgov, kot so tisti, ki bi jih ponudniki sami izbrali, če bi jih lahko. V petek bo Natour na terenu, v soboto pa v Mariboru.

MX I.O. Katanec
Braaap-braaap novička iz Dubaja: spustaš KD Rajd Ian Oskar Katanec je zmagal na lokalni dirki v motokrosu v kategoriji 125-250 ccm
Ne dosti več v novici na KD Rajd >>

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam