kamp Vida Peršaka
Pumpaj Slovenija Škofja Loka
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
28. julija 2021

Še en uspel kamp Vida Peršaka, nov razpis za učitelje/vodnike, prvi maraton Kočevski Rog, zadnji dvevi Ivartnikove nabirke, prijave na Team Time Ride, Matadown = 749 Avalanche in iXS EDC Pila.

Kamp Vida Peršaka

Naslovna fotografija govori zase. Malo smo sanjali, kaj bi bilo, če bi prišel naš enduro šampion s svojim enduro kolesom na državno prvenstvo v spustu, a po dirkah EWS, Black Hole enduru in potem še njegovem kampu za mlade kolesarje si je res lahko vzelo malo dopusta. Baje je šel s specjalko na morje …

Na tretji kamp na Ravnah je prišlo 38 mladih kolesarjev iz vse Slovenije. Vidu so pomagali še trenerji Matej Kodrin, Žiga Peršak, Maruša Knap, Jakob Smolnikar in David Ivartnik.

Največ o kampu kar na www.facebook.com/persakkamp.

Novi MTB učitelji/vodniki, vabljeni

Kolesarska zveza Slovenije razpisuje usposabljanje za naziv Učitelj/vodnik gorskega in BMX kolesarstva, strokovni delavec 1. Potekalo bo med 16. avgustom in 5. septembrom, število mest je omejeno. Več na kolesarska-zveza.si.

MTB maraton Kočevski Rog, prvič

Na prvem MTB maratonu Kočevski Rog so se z dvema trasama pomerili 104 kolesarke in kolesarji. Na dolgi trasi (59 km) je bil najhitrejši Matej Drinovec (Sweet Nice Continental) v le dveh urah in 33 sekundah, šprint za drugo mesto je dobil Boštjan Hribovšek (Calcit bike team) pred Gregorjem Sikoškom (BK Novigrad). Na 23 km trasi je zmagal Lenart Dejak (MTB trail center Kočevje). Foto- in videoreportaža sledita, zaenkrat pa vrstni redi.

David bo nekako prišel do kolesa

Kako se je iztekla nabirka Golovec trails za nesrečnega Davida Ivartnika, ki smo jo omenjali v Tahitrih 802? Ni se še, še 3 dni je do izteka, do polne vsote 2500 € pa manjka le še 363 €! Prispevaj tukaj.

Team Time Ride ceneje do sobote

Zadnja priložnost za cenejše prijave na letošnji AJM Team Time Ride, zabavno ekipno kolesarjenje nad levim bregom Drave nad Kamnico. Prireditev bo 29. avgusta. www.timeride.si

Matadown bo 749 Avalanche

Tradicionalne dirke Matadown s skupinskim startom z Matajurja ni več. Letošnjega 1. avgusta jo na isti progi nasledi 749 Avalanche. Več na FB strani.

Evropski DH pokal, drugič

Drugo dirko evropskega pokala v spustu sta minuli vikend v Pili v Aosti dobila Veronika Widmann (Ita) in Tuhoto-Ariki Pene (NZ). Slovenski tekmovalci so bili seveda doma na dirki serije Unior DH Cup in državnem prvenstvu, se pa pod kratico SLO še vedno pojavlja hrvaški reprezentant Vidian Rihtar Šalehar, ki je bil 38. v malem finalu članov. Hitrejši je bil Ivan Bašić na 30. mestu, opazneje se je uvrstil Frane Medić na 6. mesto med ml. mladinci.
Tretja dirka pokala bo že naslednji teden v Mariboru! www.ixsdownhillcup.com

Zgrešil-a prejšnje Tahitre?

Tahitre 803: Wawške vinjete in Mihaelova trobojnica

Pumpaj Slovenija Škofja Loka
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam