14. julija 2021

Žak prvak Gomilšček poškodovan, David Ivartnik brez kolesa, Monika Hrastnik športnica Maribora, MTB park ob železni zavesi, XCM Bale, XC Crna trava, 6 novih pumptrackov! Pa še kaj …

Žakova prsta …

Žak Gomilšček, član ekipe Unior – Sinter, državni prvak v spustu in tekmovalec svetovnega pokala, si je pred dnevi v Schladmingu pri trčenju v drevo zlomil sklepa na dveh prstih, sredincu in prstancu. Zaenkrat poskušajo, kako gre celjenje brez operacije. Držimo pesti, da bo čez mesec dni na startu svetovnega pokala v Mariboru, čeprav se ta trenutek zdravniki ne bi strinjali.

… in Davidovo kolo

David Ivartnik, trenutno številka 3 SloEndura, pa je minuli konec tedna sredi otroškega vikenda Golovec trails ostal brez kolesa. Model je skočil nanj in odšprintal. Možnosti, da ga dobi nazaj, so majcene, ta konec tedna bo na Black Hole enduru dirkal na kolesu, ki mu ga je posodil Iztok Slapnik, Jure Žabjek pa mu je podaril komplet obročnikov.

Ker to ni edina “jeba” ki se je Davidu zgodila v zadnjem času in mu gre res za nohte, mu lahko po svojih močeh pomagaš v nabirki, ki so mu jo Golovec trails odprli na gogetfunding.com.

Monika je športnica Maribora

Monika Hrastnik, bronasta v spustu na lanskem SP, in takvondoist Ivan Trajković sta športnika Marbora za leto 2020. Za Moniko sta se uvrstili judoistka Metja Lobnik in še ena spustašica, ups, smukačica Ilka Štuhec. Beri na vecer.com.

Park o železni zavesi

Tudi na skrajnem vzhodu dežele se premika. MTB Lendava je predstavila projekt Gorskokolesarski park ob železni zavesi. Na lendavainfo.com so ga lepo opisali.

XCM Bale

Poletni maratonček v Istri je dobil veteran Gregor Sikošek (BK Novigrad). Vrstni redi

XC Crna trava

7. izvedbo krosa v Srbiji, dirko kategorije UCI C1, sta dobila Slovak Martin Haring in domačinka Jovana Crnogorac. Drugi je bil Rok Naglič (Calcit), 4. Matjaž Lozar, 5. Jakob Klemenčič (oba MBK Črni Vrh), 7. Blaž Žle, 8. Matic Kranjec Žagar (oba Calcit). Pri ženskah pa Maruša Knap (Calcit) druga. Zmagovalca med mladinci pa Tine Jereb in Daša Mlakar (oba MBK Črni Vrh). Vrstni redi

Novi pumptracki

Alliance ASE je dokončal pumptrack na Vrhniki, odprli so ga minulo soboto. V Račah dokončujejo enega, ki se drži betonskega skate parka. Nov pumptrack dokončujejo tudi v Laškem, z deli pa so začeli v Kanalu ob Soči, Zrečah in Izoli. Da tistih na Hrvaškem, v Avstriji in Rusiji in drugih projektov niti ne omenjamo … Več v blogu na enteralliance.com.

K24 MTB teden

Ultra trail tek K24 je na Koroškem velika reč. Med 2. in 8. avgustom bodo iz Črne vodili tudi na XC in enduro ture. Dogodek na Facebooku.

Enduro Zagreb, drugič

Hrvaška prestolnica ima zdaj dve enduro dirko s podobnim imenom. Tale minuli vikend je “stara” od BK Opušteno, dobil jo je Ivo Jarić. Poroča mtb.hr.

Salzkammergut Trophy

To soboto tudi legendarni avstrijski maraton, kjer bo na startu tudi kar nekaj slovenskih kolesarjev. www.salzkammergut-trophy.at

Žgečkljivi bikepacking

Videi, ki so jih tri dekleta posnela med kolesarjenjem v Sloveniji, verjetno ne bodo za v našo Video sredico … Beri na Siolu.

Sledite nam