25. julija 2017

Grega Krajnc zmagovalec nedeljskega maratona Black Hole na istoimenskem festivalu, tokrat iz Črne v Črno.

Festival Black Hole se je v soboto začel z XC Leše in kraljevim vzponom na Uršljo goro, slednjega je dobil Rok Naglič. V nedeljo je sledil prvi vrhunec festivala – Black Hole maraton. Saj Podpeca je super, ampak štart po nekaj letih zopet iz Črne ima tudi svojo težo.


Prometna gneča po črnjansko

Pa je Kalči spet vžgal svojega nafriziranega APN6 in povedel trop kolesarjev v prvi vzpon proti Pikovemu. Zeblo ni nikogar, verjetno niti v jami (rudniku) pri desetih stopinjah ne. Malo dvomim, da ima Kalči dobro izmerjeni trasi, a to ni najpomembnejše. Kratka (klasik) res ni dolga in … dolga (Črna lukna/Black Hole)) še zdaleč ni kratka.


Če je tu koga zazeblo, je bil že zrel za zdravniško pomoč

Naglič, trenutno najmočnejši slovenski tekmovalec v krosu (če se na DP ne pojavi Luka Mezgec …) je imel po sobotnem ogrevanju na Uršljo tokrat s seboj le eno zračnico in je po drugem defektu odstopil, proti zmagi na 50 km trasi s 1800 v.m. se je tako odpeljal njegov klubski kolega Grega Krajnc in bil v Črni zopet po dveh urah in 40 minutah. 9 minut pozneje je prišel Aleš Čibej (KK Ravne) in 13 minut za Kranjcem še Miha Tratnik Bajc (MBK SportR.si).


GK in MTB nekje nad Črno

Najhitrejša dama na dolgi trasi je bila Tina Perše (Calcit Bike Team), druga pa kar naša Anja Plešnik (mtb.si), 13. od vseh, ni heca z njo.

Razlike so bile velike in zadnji, 44. na dolgi trasi, se je v cilj privlekel skoraj dve uri in pol za zmagovalcem, ko je v Črni v nevihti že zalivalo hiše.

Na 30 km trasi pa so vladali mladci iz MBK SportR.si: Matevž Govekar pred Mihom Klemenčičem in Matjažem Lozarjem.

Vse vrstne rede najdeš na Vrstni redi na www.blackhole-marathon.si


Še ena rudniška – je videti kot spust, kajne?

Moj prvi

Po letih za mikrofonom sem si končno tudi podpisani končno nadel štartno številko in se podal … na dolgo traso seveda, če sem že prišel čez tri gore in tri dole. Vrhunska izkušnja, ki bi bila gotovo še boljša, če bi bil malo bolj “fit”, a tudi tako je šlo. Pravi mtb, kot ga na maratonih težko najdeš. Spusti za uživanje na vsegorskih polnovzmetencih, pa tudi na trdakih vsi pridejo živi domov.

{loadposition inside}
Se opravičujem vsem, ki sem jih morda grdo gledal, ko so me v klanec prehitevali v tekaških copatih in/ali s stojali na kolesih, ter vsem, ki so v paniki poskakali s poti, ko je na spustih zaropotalo mimo njih. Kljub krčem v zadnji uri sem se izvrsto zabaval! Pa še s kolajno so me presenetili na koncu in končno sem bil enkrat s Fonzo na stopničkah.

Fotografije Boris Keber, na uvodni Kalči in njegov “moto 1”. Več fotografij


Zato peklenski. Hvala, ker me niste diskvalificirali zaradi počečkane številke 🙂 Foto AD

Sledite nam