2. maja 2012

Na Gardi Noč 8. na Grande, Kolar 2. v kategoriji. Dirt predstava za tisočaka v Gradcu. Jerry bo Colnago. Sovi za Haiti. Avstrijci plesali na Partizanki.


Noč 8., Kolar na stopničkah na Gardi

Festival na severu jezera Garda je še veliko drugega kot le maraton. Vse je za doživeti, kaj o tehničnih novostih sledi, tokrat pa o nedeljskem maratonu. Na vseh razdaljah je letos med 2300 udeleženci nastopilo 26 Slovencev. Na razdalji Grande (86,6 km, 2705 v.m.) je šlo odlično Lenartu Noču (Ganesha), ki je bil v cilju kot 8. z 9 minutami zaostanka za zmagovalcem. “Za tretjim sem bil manj kot tri minute, to bi se dalo stisniti. Vesel pa sem, da sem prehitel nekaj velikih imen maratona,” pravi Lenart.
Edini Slovenec na stopničkah za zmagovalce je bil Rok Kolar na drugem mestu na isti razdalji, a med veterani nad 50 let. Za Nočem je zaostal le dobre pol ure.
Na najdaljši razdalji Extrema (105 km, 3560 v.m.) je bil najhitrejši Slovenec Primož Lindič (Bicikel.com) na 32. mestu, med sicer dosti manj številčno udeležbo med kolesarkami pa sta le z dvema minutama razlike na 14. in 15. mestu preizkušnjo končali Špela Škrajnar (Ganesha) in Natalija Anderluh (Bicikel.com).
O festivalu Vsi vrstni redi

Na uvodni fotografiji razglednica z Rivo v ozadju in Nočem (66) v glavni vlogi. Foto Sportograf.

Dirt jump predstava v Gradcu
Na graškem sejmu so na svoj račun minuli konec tedna prišli tudi mtb kolesarji prostega sloga, poleg domačinov tudi Mariborčana Timi Drvarič in Marko Draguljić. Timi je prvič na zemlji odpeljal backflip, Kardelj pa je gledalce in sodnike navduševal z backlflip kombinacijami (flip xup, one foot xup, cancan …). Prvo nagrado 1000 evrov je odnesel Patrik Leitner z double tailwhipom, 360 tailwhipom, frontflipom in superman backflipom.
Prireditelj The Gap je predstavil tudi svoj mobilni leseni pumptrack.
Galerija na facebooku

Jerry gre k Colnagu
Kdo ga je klical tudi “Orbea Jerry”, zdaj bo “Colnago Jerry”. Jernej Sobočan, ki je pri slovenski ekipi UCI Orbea Geax opravljal vrsto del od serviserskih do šoferskih, bo že ta konec tedna na dirki švicarskega pokala poprijel za orodje v italijanski elitni ekipi UCI v krosu Colnago Sudtirol. Po Pintariču in Kodri (pa Želetu, ki pa je bolj zaposlen s cestno ekipo) torej še en Slovenec v službi pri tuji mtb ekipi.
Prva zvezdnica ekipe je italijanska prvakinja Eva Lechner, v Švici bo Jernej tokrat skrbel za Nathalie Schneitter.

Za Haiti
V nedeljskem maratonu “za Haiti” furlanske serije blizu Vidma so slovensko čast na 57 km trasi ubranile stare kosti iz KRK Sova Scott: Milan Urbančič na 16., Tine Zupan na 27. mestu. Še nekaj naših je do 232. mesta, kolikor je uvrščenih. Celo nek mladinec Samo Rauter?
Vrstni redi tukaj, klik na “MarathonBike / Marathon”

Avstrijci plešejo v koroškem pokalu
Ko je Ganesha na Gardi, na domačem vzponu Avstrijci plešejo. Najhitrejša v drugi preizkušnji Koroškega pokala, vzponu na Partizanski dom na Kopah, sta bila Avstrijca Andrea Eberhard in Roland Maier. Poročilo in fotogalerija na mtbkoroska.net

Kje je pa danes kakšen video?
Ta teden se je nabralo nekaj dobrih, tako da oprezaj za novo video rubriko!

Sledite nam