Energija bikes
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
8. avgusta 2012

Tretja slovenska olimpijska kandidatka Nina Homovec, ki je olimpijske sanje zaključila že spomladi s težko poškodbo stegnenice in kolka, o zdravljenju in olimpijski dirki, tudi o svojih favoritinjah.

27-letna Nina Homovec je do poškodbe, ki jo je staknila pred prvo letošnjo dirko svetovnega pokala marca v Južni Afriki, pomembno prispevala do kvote dveh Slovenk v sobotni olimpijski dirki gorskih kolesark v krosu na olimpijskih igrah v Londonu. Z njeno poškodbo so se slovenske interne kvalifikacije končale, Nina pa je postala le gledalka. Marsikdo bo tudi rekel, da ni bila v istem razredu kot Blaža in Tanja, a tega nikdar ne bomo vedeli.

AD: Nina, kako gre rehabilitacija?
NH: Že kar v redu, prejšnji teden sem preživela na morju, kjer sem ogromno plavala in delala po programu. Pri hoji še malenkost šepam. Na bicikel grem tudi že ven, a še ne vpnem čevlja. Včeraj sem šla tudi že čez klančke. Treba še okrepiti mišice.

Kdaj se vračaš na dirke, si si že zastavila nove cilje?
Letos gotovo ne več, pozimi pa bom začela delati in bomo videli, kam me bo pripeljalo. Nisem si zastavila še ničesar konkretnega. Želela pa bi si priti tja, kjer sem bila.

Nisi prišla do olimpijske proge v Angliji, kako ti je všeč na posnetkih?
Po tem, kar sem videla, se mi zdi, da bi mi bila všeč. Tanja pravi, da ni zelo zahtevna, ampak vredna tega, da je olimpijska proga. Nekaj zahtevnih skalnatih odsekov, klanci krajši in ne strmi. Mislim, da bi mi ustrezala. Zanimivo je tudi to, ker je cela odprta, nič ni nič v gozdu, to mora biti kar zanimivo.

Kdo so tvoje favoritinje?
Za zlato Catherine Pendrel, za kolajne pa še Gunn Rita Dahle Flesjaa, Julie Bresset in morda Britanka Annie Last. Verjetno ima naštudirano progo, čeprav je fizično malce slabša, pa tudi v formi je, kot je pokazala na zadnji dirki svetovnega pokala. Gunn Riti privoščim tudi naslov.

Si upaš napovedati, kaj lahko dosežeta Blaža in Tanja?
Uff, tega raje ne bi napovedovala. Obema želim uvrstitev v prvo deseterico. To bi bil velik uspeh.

Kje boš spremljala dirko?
Doma na kavču.

Nino smo povabili tudi v klepetalnico mtb.si, ki jo boste tako ob dirkah svetovnega pokala našli na vrhu novic. Le da bomo tokrat dirko spremljali po televiziji, klepetali pa na spletu. Ker bo še kdo vprašal, ponavljamo: kros žensk v soboto 11. avgusta ob 13.30 po našem času, kros moških v nedeljo 12. avgusta ob 14.30.

Nina na uvodni fotografiji ekipe Salcano Factory Team.

Freestyle zaposli
Trgovina Ride Wheelbase Koloset Freestyle Giant
Sledite nam