14. marca 2017

Legendarna dirka dvojic. Tudi s slovensko dvojico in kopico zvezdnikov krosa in maratona.

Čas je za Cape Epic. Legendarna dirka se prične 19. marca na Meerendal Wine Estate in zaključi 26. marca v Val de Vie.

Cape Epic gre z letom 2017 v novo obdobje. Dirka je že do sedaj večjo pozornost posvečala profesionalcem, a rekreativci vseeno niso bili prikrajšani. Z vstopom v skupino Ironman pa je dirka postala tudi parada, kjer se predstavljajo bolj ali manj razvpiti bivši tekmovalci v raznih disciplinah.

Cape Epic = točke UCI

Na srečo dirka ne bo izgubila športnega, tekmovalnega karakterja, saj je priljubljena pri trenutno najboljših gorskih kolesarjih. Zanje namreč v nadaljevanju sezone pridejo prav tudi točke UCI, ki jih prinaša etapni spektakel na jugu Afrike.

{loadposition inside}

Zvezdniška zasedba

Tako bodo na dirki nastopili vsi pravi maratonci in cel kup tekmovalcev v krosu. Če naštejemo le najbolj znane: Christoph Sauser in Jaroslav Kulhavy, Nino Schurter in Matthias Stirnemann, Cadel Evans in George Hincapie, Sven Nys in Sven Vanthourenhout, José Hermida in Joaquim “Purito” Rodríguez, Manuel Fumić in Henrique Avancini … in še in še bi lahko naštevali.

Pri ženskah je pozornost usmerjena predvsem v aktivne tekmovalke v maratonu, zaradi tega se štartna lista bere bolj običajno. Na listi ni trikratne zmagovalke Annike Langvad, ki se je odločila, da sezono po Riu začne nekoliko pozneje. Ariane Luthi, ki je zmagovala skupaj z Anniko, bo nastopila v paru z Adel Morath. Tu pa so še Robyn de Groot in Sabine Spitz, Esther Süss in Jennie Stenerhag, Hielke Elferink in Cornelia Hug….

Seveda je tu še veliko imen, ki jih poznamo iz različnih športov in rumenega tiska.

Dolžina in višinski metri vzponov

Dirka kljub novemu partnerju ohranja športni in tekmovalni karakter. Etape se sicer krajšajo, a zaradi tega pridobivajo na tehniki, kar pomeni, da časovno ostajajo v okvirih prejšnjih izvedb.

Trasa 2017 bo tekmovalce popeljala skozi 691 kilometrov pokrajine Western Cape in preko veliko planin. Skupna višinska razlika bo znašala 15400 metrov.

Favoriti?

Vsekakor Sauser, ki štarta na šesto zmago in Kulhavy. Načrte jima bodo zagotovo mešali Lakata in Hynek ter seveda petkratni zmagovalec Cape Epica Karl Platt in partner Urs Huber.

Pri ženskah sta najbolj na udaru para Luthi in Morath ter Spitz in De Groot. Seveda pa ima jeklena Sussova tudi svoje ambicije.

Tudi Slovenci bomo imeli svoja predstavnika v kategoriji masters, pod imenom ASI1 bosta kolesarila David in David, Svetličič in Terpin.

Dirka se začne v nedeljo 19. marca na posestvu Meerendal in to s prologom na zanimivi trasi, ki je do sedaj gostila zadnjo etapo Cape Epica. In takoj po prologu bo marsikaj bolj jasno, če ne drugega vsaj to, kdo se je prišel borit za zmago in kdo na trening in zabavo.

Dirko bomo spremljali tudi na mtb.si.

cape-epic.com

Uvodna fotografija z uradnega facebook profila Cape Epic

Sledite nam