8. junija 2014

Po obetavnem nastopu v kvalifikacijah Pandur danes v finalu spusta svetovnega pokala na Škotskem s padcem 57., zmagi v Avstralijo in Francijo.


Ruaridh Cunningham
in Žiga Pandur sta v finalni vožnji spusta svetovnega pokala v Fort Williamu na Škotskem dosegla zgolj povprečne rezultate. Po kvalifikacijah je že kazalo na veliko presenečenje, a na koncu sta oba naredila napako in izgubila veliko časa. Končala sta na 17. in 57. mestu.

Sobotne kvalifikacije so jasno pokazale, da sta oba glavna spustaša slovenske ekipe UCI zrela za preboj na sam vrh, Ruaridh resnično v samo špico. Žal pa priložnosti tokrat nista izkoristila v celoti, ali bolje povedano – še enkrat se je dokazalo, da se vožnja na robu lahko hitro konča na tleh. Vendar sta bila oba ob tem deležna le izgube časa in morale, tako da sta lahko hitro nadaljevala proti dolini.

Žiga je po dirki povedal: “Finalno vožnjo sem začel super! Pred mojo vožnjo je malo deževalo, zaradi tega je bil oprijem še boljši. Na vrhu vse OK, prvi vmesni čas je bil dober, nato pa sem naredil napako. Izgubil sem nadzor nad zadnjim delom kolesa in končal na tleh. Vseeno vem, kako hiter sem, in popravni izpit bom imel že čez teden dni.” S popravnim izpitom je seveda mislil na dirko v Legangu, Sloveniji najbližjo dirko za svetovni pokal v spustu.

Svojo prvo zmago v svetovnem pokalu je dosegel Avstralec Troy Brosnan pred rojakom Samom Hillom in Britancem Dannyjem Hartom. Pri ženskah je zmagala Francozinja Emmeline Ragot pred rojakinjo Myriam Nicole in Avstralko Tracey Hannah. Domače favoritinje res niso imele sreče – Rachel Atherton, Manon Carpenter in Tahnee Seagrave so v cilj prišle s predrtimi plašči.

Vrstni redi in razvrstitve na strani UCI

Posnetek na redbull.tv

Zarja Černilogar in mladinec Nal Otoničar se nista uvrstila v finale. O kvalifikacijah tukaj: Kvalifikacije DH Ft. William: Žiga 34., Zarja & Nal out

Vir: sporočilo za medije ekipe Unior Tools Team

Na uvodni fotografiji Žiga v finalnem nastopu na enem od značilnih skokov proge v Fort Williamu. Vse foto Klemen Humar/klemenhumar.com

Sledite nam