Jure Žabjek
Freestyle zaposluje
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
15. oktobra 2020

V mokrih razmerah so tekmovalke in tekmovalci opravili kvalifikacijske nastope za prvo od dveh dirk v spustu za svetovni pokal na Mariborskem Pohorju.

Pri ženskah je bila najhitrejša Avstralka Tracey Hannah pred Francozinjo Myriam Nicole in domačinko Moniko Hrastnik. Monika je za najhitrejšo zaostala za dobrih 8 sekund. V petkovem finalu bo nastopila tudi druga Slovenka Špela Horvat, ki je dosegla 12. oziroma predzadnji čas.

Pri moških je bil najhitrejši novi svetovni prvak, Škot Reece Wilson, pred Francozom Thibautom Daprelom in britanskim rojakom Mattom Walkerjem. Jure Žabjek je zabeležil 15. čas, Luka Berginc pa 47. med 78 uvrščenimi oziroma 60 finalisti. Prvi članski finale za Luka!

Jure Žabjek
Jure Žabjek, foto Andy Vathis

Izjave

Monika Hrastnik: “S tretjim mestom na kvalifikacijah sem zadovoljna. Odpeljala sem safe run, naredila kar nekaj napak, odkrila dve novi liniji … dogajalo se je. Upam, da čimprej neha deževati in se proga posuši.”

Špela Horvat: “To je bila ena mojih najtežjih kvalifacijskih voženj. Kdor me pozna, ve, da nisem prijateljica s takšnim vremenom. V prvem gozdu sem obšla 3 skoke, ki sem jih včeraj skočila brez tezav. Nato je šlo dokaj tekoče in brez napak do zadnjega dela, kjer sem bila prekratka na zadnjem double skoku in hudo padla. Obrnil se mi je sedež in sem zato mogla spustiti še oba ciljna skoka. Kljub temu sem v finalu. Prepričana sem, da bom v tem vikendu dobila priložnost odpeljati tako, kot res znam.”

Jure Žabjek: “Precej drugače kot včeraj, ko bila proga suha. Danes na treningu je bila že malo blatna, zdaj pa ves čas dežuje, tako da je bolj tekoče kot na treningu. Je pa vidljivost zelo slaba, sploh v gozdu se zelo slabo vidi. Prvi zavoj sem šel zelo z rezervo, lani jih je v takšnih razmerah tam kar nekaj padlo. Naprej sem stopnjeval in šel toliko hitro, kot se mi je zdelo, da bo dovolj za soliden rezultat.”

Luka Berginc: “Lahko bi šlo še bolje, saj je bilo kot po suhem, ker je dovolj deževalo. Zadnja zavora je malo nagajala, sicer pa sem zadovoljen, da sem v finalu. Z drugim se ne bom obremenjeval. Bi rekel, da bo jutri blatno drseče, da se še ne bo posušilo. Bi imel raje suho, to bi lahko bilo v nedeljo.”

Vrstni redi kvalifikacij

Moški

  1. Reece Wilson (VB, Trek Factory Racing) 3:08,068
  2. Thibaut Daprela (Fra, Commencal / Muc-Off By Riding Addiction) +2,841
  3. Matt Walker (VB, Madison Saracen Factory Team) +5,046

15. Jure Žabjek (Slo, Unior Devinci Factory Racing) +9,998

47. Luka Berginc (Slo, KK Črn trn) +19,934

Ženske

  1. Tracey Hannah (Avs, Polygon UR) 3:42,150
  2. Myriam Nicole (Fra, Commencal / Muc-Off By Riding Addiction) +5,348
  3. Monika Hrastnik (Slo, Dorval AM Pro Race Team) +8,401

12. Špela Horvat (Slo, Supersnurf) +47,495

Vrstni redi na uci.org

Finale

Finale prve dirke se jutri začne z dopoldanskima vožnjama mladink in mladincev. Finale članic se začne ob 12.30, članov pa ob 13.30. Oba s prenosom na Red Bull TV z Robom in Claudiom in na TV Slovenija 2 s Tomažem Kovšco in strokovnim komentatorjem Tinetom Mahkovcem.

Preberi še

Svetovni pokal Maribor: Na progi
Svetovni pokal Maribor: Virus redči domače udeležence

Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam