Steve Peat, Maribor, covid-19 test
14. oktobra 2020

Na svetovnem pokalu v spustu ta konec tedna na Pohorju žal brez treh slovenskih tekmovalcev, dveh državnih prvakov. Zelena luč za četverico.

Protokoli z jemanjem brisov za testiranje na prisotnost protiteles virusa Covid-19 ob odhodu s svetovnega prvenstva v Leogangu in ob prihodu v Maribor so marsikomu ukradli spanec.

Od naših sta bila Jure Žabjek in Špela Horvat že včeraj mirna in sta si peš ogledala progo. Tudi Luka Berginc je že včeraj sicer dobil drugi negativni izvid, a se je odločil, da gre naravnost na današnji trening. Monika Hrastnik je dobro vest o negativnem drugem testu dobila šele danes.

Veliko razočaranje pa za celotno ekipo Sinter Brakes Team, ki ne bo mogla nastopiti na domačih dirkah zaradi pozitivnih testov v ekipi. Tako doma ostaja članski državni prvak Žak Gomilšček ter mladinca Žan Pirš (državni prvak) in Marko Niemiz.

Žak je imel dodatno smolo, da iz brisa, odvzetega v Leogangu, sploh niso dobili izvida, in tako do današnjega treninga v nobenem primeru ne bi mogel dostaviti dveh negativnih testov, samo v drugi dirki pa ne bi mogel nastopiti.

Namesto sedmerice torej četverica, po dva člana in članici, brez predstavnikov med mladinci.

Seznam prijavljenih

Preberi še

Svetovni pokal Maribor: Najboljši na svetu prihajajo!

Vir naslovne fotografije

2020 🤷🏻‍♂️😂😂

Objavil/a Steve Peat dne Torek, 13. oktober 2020
Sledite nam