Špela Horvat, downhill Maribor
14. oktobra 2020

Udeleženci dveh dirk v spustu za svetovni pokal so si progo peš ogledali včeraj, danes na njej že trenirajo. Komentar Špele Horvat in klepet z Wynom Mastersom.

Proga je klasična s štartom pri koči Luka in ciljem pri spodni postaji vzpenjače, dolga okoli 2 km z višinsko razliko 450 m.

Špela Horvat (na naslovni fotografiji) je danes zjutraj povedala:

“Glede na to, da je v ponedeljek ležal še sneg in je včeraj tudi še polovico dneva deževalo, so razmere na progi optimalne. Podlaga se presenetljivo hitro suši, korenine so praktično suhe in danes bomo trenirali v odličnih pogojih. Proga ima pripravljenih več različnih linij za dve posamični tekmi. Razen enega novega odseka po Rock‘n‘Rollu se večinoma prepletata stara in nova proga. Upam, da bo vreme zdržalo in si lahko obetamo zanimivo tekmo.”

View this post on Instagram

WC Maribor Day 1 🏁⁣ So stoked to be racing the most important race of the year on home soil. Picked up my number today and did a track walk. I’m really excited to sit on my big bike again for practice tomorrow.⁣ ⁣ @propheus_bikewear ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @factorystore.si ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @pivot_cyclesusa ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @alpinestars ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @cushcore ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @goldfrenbrakes ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @maxxisbike ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @themudhugger ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @mozartt_com ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @foxslo ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @atlanticoel ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @tatze_bike_components ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @biteme.nutrition ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ @strong.si_slovenija ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ #mtbgirl #downhilllife #uciworldcup #worldcupmaribor #visitpohorje #privateer #dhracing #girlswhoridebikes #girlswhoshred #endurogirl #dhgirl #downhillgirl #mtbladies #mtbdownhill #ferdagirls #girlsridetoo #ridelikeagirl #mtbgirls #lifebehindbars #mtblife #downhillgirls #mtblifestyle #bockaufballern #pivotcycles #pivotphoenix #outdoorgirls #mtbgirls #radgirlscollective #looseridersgirls ⁣#ridelikeagirl #privateerlife

A post shared by Špela Horvat | MTB rider 🚀 (@pocketrocket_93) on

Prvi video vtisi s proge

Wyn Masters najprej o zgodovini Maribora, a ne svetovnega pokala, ampak mesta. Pohvalno! Nato s fotografoma Svenom in Borisom. Par besed z Lorisom, nato pride na vrsto Greg, ki pove, da je bil leta 1999 Maribor njegova prva dirka kjer se je uvrstil v finalno vožnjo.

V Maribor je prispel tudi belgijski enduraš Martin Maes, Wyn ne more mimo novopečene svetovne prvakinje Camille. Marine si želi boljše vožnje in boj za stopničke. Flo Payet že načrtuje, kako bo odrinil tripla, Reece o obeh različicah proge.

Wyn se izkaže tudi kot odličen poznavalec slovenskega jezika. Med boksi zasliši managerja ekipe Madison Saracen Willa Longdena o odhodu Dannyja Harta, za konec pa še hecna debata z Dannyjem.

Surovo z Vitalom

YT-jeva drhal

Preberi še

Svetovni pokal Maribor: Virus redči domače udeležence
Svetovni pokal Maribor: Najboljši na svetu prihajajo!

Sledite nam