svetovni pokal maribor 2021, world cup downhill
14. junija 2021

Dva meseca do dirke v spustu za svetovni pokal na Mariborskem Pohorju. Po Leogangu in Dirki po Sloveniji je odličen trenutek, da objavimo tudi nekaj organizacijskih podrobnosti o domačem dirkaškem MTB vrhuncu sezone.

Svetovni pokal bo v Mariboru letos potekal 14. in 15. avgusta. Maribor Bike park Pohorje bo svetovni pokal gostil enajstič, deset dni prej pa še dirko evropskega pokala v spustu (3.-5. avgust) in vmes med 6. in 8. avgustom prvič tudi evropsko prvenstvo v spustu.

Pogoji

Lani je bilo na prireditvenem prostoru v cilju dovoljenih komaj kaj gledalcev, dostop ob progo sicer ni bil dovoljen, a kdo bo to nadziral, tako da se je našlo nekaj navijačev.

Letos bo očitno lažje, obiskovalci pa se bodo morali na zahtevo inšpektorja izkazati s dokumentacijo, ki bo dokazovala, da so preboleli, cepljeni ali testirani (PCT).

Tudi sicer bodo na prizorišču spoštovali vse ukrepe, da zaščitijo zdravje športnikov in prirediteljev. “Lani smo prireditev uspešno izvedli v zares težkih razmerah, tik pred drugim lock-downom. S strani ekip in Mednarodne kolesarske zveze smo prejeli veliko pohval, zato se veselimo, da bo letošnja tekma za svetovni pokal potekala bolj normalno, saj to pomeni tudi bolj sproščeno,” je povedal vodja tekmovanja Iztok Kvas.

David Trummer, Maribor
Računamo, da bo prihod v ciljni prostor letos bolj vesel. Foto Andras Oravecz.

Papapapapa … parada!

Program svetovnega pokala pod Pohorjem bo zopet segel tudi v središče mesta.

“Načrtujemo kolesarsko parado, ki bo potekala od Pohorja do Glavnega trga in kateri se lahko priključi vsak. Prepričan sem, da se bodo mestni kolesarski vožnji pridružili tudi številni tekmovalci, saj so željni aktivnosti, ki niso neposredno povezane s tekmovanjem. Spremljala nas bo priljubljena mariborska zasedba Happy Ol’ Mcweasel,” je povedal Iztok Kvas.

Paralelni slalom z zvezdami

Pa še ena atrakcija, kakšnih v svetovnem pokalu nismo vajeni: po tekmi obeta še druga, neformalna, a prav tako atraktivna tekma. “S tekmovalci smo se dogovorili, da bomo zadnjo tretjino Snežnega stadiona izkoristili za izvedbo paralelnega slaloma, na katerem se bodo neformalno pomerili najboljši spustaši sveta. Tekma bo potekala po zaključku finala svetovnega pokala, torej v nedeljo pozno popoldan,” je izdal Kvas.

Mogoče ni slaba zamisel, če si v ponedeljek vzamete prosto.

Vstopnice naslednji teden

Vstopnice za svetovni pokal so prireditelji obljubili za naslednji teden. V preprodaji bodo na voljo neposredno pri njih oziroma na strani www.worldcup.si, tudi na cene še čakamo.

Vstopnine za evropsko prvenstvo in za dirko evropskega pokala ne bo.

Pod Pohorjem ne boste lačni, saj bo v času kolesarskih prireditev obiskovalcem na voljo “street food” ponudba.

Dela za vstop v nov ciljni prostor na parkirišču pod spodnjo postajo vzpenjače pa so se že začela!

www.worldcup.si

Preberi še

Svetovni pokal Maribor: Asi na obisku, novi cilj in vstopnice
Svetovni pokal Leogang: Monika z zbrano vožnjo na stopničke!

Sledite nam