Vali Hoell, Monika Hrastnik, Iztok Kvas, maribor
8. maja 2021

Med drugimi so Pohorje letos že preizkusili Loris Vergier, Vali Höll, Jamie Edmondson ter Monika Hrastnik, Jure Žabjek in Žak Gomilšček.

V Alpah so gorskokolesarski parki in proge za spust svetovnega pokala še pod snegom. Zato je Maribor s Pohorjem odličen za preizkušanje opreme in tudi pripravljenosti tekmovalcev. Do prve dirke svetovnega pokala v Leogangu v Avstriji je še dober mesec dni.

Tako so pred dnevi v Maribor bike parku Pohorje vzmetenje preizkušali trije tekmovalci proizvajalca RockShox: Francoz Loris Vergier, lani zmagovalec obeh dirk v Mariboru, Avstrijka Vali Höll, ki lani zaradi poškodbe v svoji prvi članski sezoni ni uspela pokazati, kaj zna, ter njen vrstnik, Britanec Jamie Edmondson, ki je lani na zadnji dirki v Lousi priletel na 4. mesto.

Vsi štirje so na kolesih Trek, le da sta mlajša Vali in Jamie v ekipi RockShox Trek Race Team, Loris pa je od letos član tovarniške ekipe Trek Factory Racing DH s svetovnim prvakom Reecom Wilsonom, Kadom Edwardsom in Charliejem Harrisonom.

Za en dan se je Vali pridružila tudi Monika Hrastnik, v zadnjih tednih pa sta pohorske proge izkoristila tudi Jure Žabjek in Žak Gomilšček.

“Proga je v mokrem malo drsela,” je na svojem Instagramu zapisala Vali. “Sploh prvič sem bila na pravem preizkušanju vzmetenja, hkrati sem si vrnila tudi nekaj samozavesti. Malce dlje traja, kot sem vajena, a grem v pravo smer!”

Vali si je lani na treningu pred svetovnim prvenstvom doma v Leogangu zlomila nogo.

V cilj na parkirišču

Direktor svetovnega pokala v Mariboru in šef bike parka Iztok Kvas je gostom ob tej priložnosti predstavil, kako bo videti novi cilj proge svetovnega pokala. Od dosedanjega cilja bodo progo potegnili mimo spodnje postaje vzpenjače (po levi strani, gledano od zgoraj) ter čez stopnico na parkirišče.

Ciljni skok bo grbina, izdelana iz lesa, in se jo bo dalo tudi prepeljati po tleh. Mariborčani bodo pri pripravi tega dela sodelovali s slovenskim Red Bullom in z graditelji Batt Crew.

Gledalci, pripravljeni?

Kmalu pridejo v prodajo vstopnice za dirko svetovnega pokala v Mariboru, ki bo potekala 14. in 15. avgusta.

“Pripravljamo se, kot da bodo razmere takrat že normalne in bo prireditev odprta za gledalce. Če bodo omejitve, pa se bomo pač prilagajali,” pravi Kvas.

Fotografije Angie Hohenwarter @angiehohenwarter
Na naslovni fotografiji Iztok Kvas z Vali Höll in Moniko Hrastnik.

Preberi še

Svetovni pokal: Fort William odpovedan
Svetovni pokal na Pohorju se seli v avgust!

Sledite nam